TERME ÇAYI TAŞTI

TERME ÇAYI TAŞTI
Samsun’un Terme İlçesi’nde yaşanılan sağanak yağışın etkisiyle şehrin merkezinden geçen Terme Çayı doldu

Samsun’un Terme ilçesi’nde gece saatlerinde başlayan ve bugün öğle saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış ilçeyi adeta esir aldı. Terme Çayı yağan sağanak yağış nedeniyle köprü ile eşit seviyeye geldi. İlçede ki bir çok köprü tehlikeli görülerek yaya ve trafik ulaşımına kapatıldı. Olay yerine giden AFAD ve SASKİ ekipleri incelemelerde bulundu. İlçenin Pazar yerinde yaşanılan su baskınlarına esnaf kendilerince önlemler alındı.
 

SUYA TESLİM TERME'DEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ


Sel bölgesine gelen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’da incelemelerde bulundu. AFAD ekiplerinden bilgi alan Şenol Kul daha sonra alınabilecek önlemleri konuştu. Başkan Şenol Kul yaptığı açıklamada, “Yıllar önce yapılan hesapsız planlar bugün bunları yaşatıyor. Irmak yatağını düzenli bir şekilde koruyamadığımız için bu sonuç ortaya çıktı.Doğa her zaman kendine yapılan müdahalelere cevap veriyor. Biz bundan sonraki aşamada mutlaka planlı bir şekilde DSİ ve diğer kurumlarla çalışmalar yapacağız. Terme’de kentsel dönüşüm şart.Irmak yatağında balıkçılarımız var, evler var, apartmanlar var. Artık Çarşamba’yı sel türkülerde alıyor. Yağmur yağdığında Samsun’da en sel açışından tehlikeli olan yer Terme’dir. İnşallah 2015 yılı yatırım programında buraya yapılacak çalışmalar programa alınır. Her yağmurda yüreğimiz ağzımıza geliyor. İnşallah can kaybı yaşanmadan bu durumu atlatırız. Tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz. “ şeklinde konuştu.

Tehlike oluşturabilecek köprüler üzerinde duran vatandaşlar için Terme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ikazlarda bulundu. Ayrıca ilçede kısa süreli olarak su kesintisi yapıldığı öğrenildi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber