Terim ve Güneş karşılaştırması

Terim ve Güneş karşılaştırması
Türk spor basınının önemli isimlerinden olan Hıncal Uluç, Fatih Terim'in Kayserispor ve Şenol Güneş'in Beşiktaş karşılaşmaları sonrasındaki davranışlarını değerlendirdi.

 

Türk spor basınının duayen isimlerinden Hıncal Uluç, sabahspor.com'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın 3-0'lık üstünlüğüyle sonuçlanan Kayserispor karşılaşmasının son dakikalarında Burak Yılmaz'ın kaçırdığı golün ardından bitiş düdüğünü beklemeden soyunma odasının yolunu tutan Fatih Terim'in bu davranışını değerlendirdi.

"TERİM ÜSLUBU ÖZÜR..."

Terim'in bir anlık sinirine yenik düştüğünü savunan Uluç, "Fatih Hoca'nın o tepkisine en güzel tepkiyi yine Fatih Hoca'nın kendisi gösterdi. Yaptığının ne kadar yanlış olduğunun farkına vardı ki, maç sonunda televizyonlarda; "Maçta beni en çok mutlu eden hadise, Burak'ın kaptırdığı bir toptan sonra başlayan Kayseri akınını altıpasa kadar koşup kendisinin çıkarması oldu." dedi. Bu Fatih Terim üslubu bir özür dilemedir. Hepimiz insanız, hepimizin bir takım tepkileri oluyor. Ancak bu tepkileri refleks halinde bir anda gösterdiysek soğukkanlılığımızı kazandığımız zaman yaptığımız hatayı bir şekilde düzeltmemiz lazım." şeklinde konuşarak tecrübeli teknik adamın davranışını değerlendirdi.

"GÜNEŞ'İN ÖFKESİ NEFRETE DÖNÜŞMÜŞ"

Fatih Terim'in Kayserispor karşılaşmasında hatanın bir benzerini Şenol Güneş'in de yaptığını dile getiren Uluç; "Benzeri bir yanlışı geçen hafta Trabzonspor maçının sonunda Şenol Güneş yaptı. 3 futbolcu soktu ikinci yarıda. 'Girenler sonucu değiştiremediler' dedi. Maçtan sonra o sinirle Şenol Güneş bu 3 adamı aslanların önüne attı. Dedi ki; 'hata bende'. Ama hata şöyle onda. Ben oyuna hiç bir katkı da bulunmayacak adamları soktum. Sinirle bunu söyleyen adamın sonradan bunu düzeltmesi lazım. Ama Güneş bunun tam tersini yaptı. O sonradan aldığı adamları, Barış'ı, Volkan'ı bu hafta 18'e bile almadı. Yani öfkesi kine, nefrete dönüştü." ifadelerini kullandı.

"TERİM İYİ, GÜNEŞ KÖTÜ ÖRNEK"

Teknik direktörlerin bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini ve duygularını kontrol etmelerini savunan Hıncal Uluç, "Bir teknik adam, senin benim gibi insan. Bütün duygulara sahip; öfke, nefret, kin, aşk. Bunların hepsi insancıl. Ama sen bir toplumda zirveye doğru yükseliyorsan, sorumlu bir yerlere geliyorsan bu duyguları kontrol etmeyi öğreneceksin. Kontrol edemiyorsan bunu düzeltmenin bir yolunu bulacaksın. Fatih Terim bunun en iyi örneğini vermiştir, Şenol Güneş ise en kötü örneğini vermişti." ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir