TEOG’da Matematik ve Yabancı Dil Zorladı

TEOG’da Matematik ve Yabancı Dil Zorladı
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavları sona erdi. Öğrencileri en çok zorlayan matematik ve yabancı dil soruları oldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen TEOG sınavlarının ikinci oturumu tamamlandı. Samsun genelinde 21 bin 30 öğrencinin katılımıyla yapılan sınavlar 29-30 Nisan tarihleri arasında saat 09.00’da başladı ve 12.00’de sona erdi. Öğrenci velileri de okul bahçesinde çocuklarının sınavdan çıkışını heyecanla beklediler.

Öğrenciler iki günde altı dersten toplamda 120 soruya yanıt verdi. İlk gün din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik ve Türkçe sorularını cevaplayan öğrenciler, ikinci gün ise TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük, fen ve teknoloji ile yabancı dil sorularını cevapladı. Bugün yapılan fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil sınavların her bir ders için 40’ar dakika sürdü. Her ders için 20 soru soruldu ve öğrencilere A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verildi.

TEOG’un ikinci gününde sınav çıkışı öğrenciler TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile fen ve teknoloji sorularının kolay olduğunu fakat yabancı dil (İngilizce) sınavında zorlandıklarını söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim