TEOG SINAVININ İLK AYAĞI TAMAM

TEOG SINAVININ İLK AYAĞI TAMAM
Samsun’da, Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş (TEOG) sistemi 2. dönem ortak sınavının ilk ayağında toplam 21 bin 30 öğrenci ter döktü

Öğrenciler TEOG’un ilk gününde Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarına girdi. Saat 09.00’da başlayan sınav 3 aşamalı olarak yapıldı, saat 12.00 sıralarında sona erdi.

23 Nisan Ortaokulu bahçesindeki bazı veliler, öğrenciler içeride sınavda olduğu sırada, onları desteklemek için dua edip Kur’an-ı Kerim okudu. Öğrenciler sınavın ardından görüşlerini dile getirdi.

Birkaç sorunun çelişkili olduğunu belirten Sezer Bayraktar isimli öğrenci, “İki şık arasında kaldım ama genelde iyiydi. Bugün matematik, din kültürü ve Türkçe sınavına girdim. Sorular genelde çalıştığım yerden çıktı” dedi.

Torununu sınava getiren 65 yaşındaki Rıza Pirdal ise, “Burada bulunarak hem torunuma dua ediyorum hem de onun bir şeye ihtiyacı olursa diye okul bahçesinde hazır bekliyorum. Torunum için önemli olan her sınavda onu okul bahçesinde bekliyorum. Yarın ki sınavda da yanında bulunacağım” diye konuştu.

TEOG sınavı, 30 Nisan 2015 Perşembe günü sırasıyla fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden yapılacak sınavla sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim