TEOG SINAVINDA ÖĞRENCİ VE VELİLER ARASINA OKUL BARİYERİ

TEOG SINAVINDA ÖĞRENCİ VE VELİLER ARASINA OKUL BARİYERİ
Samsun’da 19 bin 168 öğrenci Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavına giriyor.

Sınavın ilk dersinin ardından teneffüse çıkan öğrenciler ile okul dışında bekleyen veliler birbirleri ile okul bariyerlerinin üzerine çıkarak görüşmeye çalıştılar. 
8. sınıfların ortak sınavı olan TEOG sınavları Samsun’da 283 merkez, bin 609 salonda 2 gün boyunca yapılacak. Sınavlarda 7 bin 296 öğretmen görev alacak. Sınavlara girecek olan 19 bin 168 öğrenci bugün Türkçe, matematik ve din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarında, yarın da fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavlarında ter dökecekler.
Saat 09.00’da başlayan sınavlarda her dersin sınav süresi 40’ar dakika olacak. Ders yazılıları arasında 30’ar dakika dinlenme süresi verilecek ve sınavlar saat 12.00’de sona erecek.

20160427aw730502_05-(1).jpg

PARMAKLIKLAR ARASINDAN GÖRÜŞTÜLER
Bugün TEOG sınavların birinci oturumundaki ilk ders sınavının ilk 10 dakikasını okul bahçesinde bekleyen velileri güvenlik güçleri okulun dışına çıkarttı. Okul bahçesinin dışında bariyerlerin arkasında çocuklarını bekleyen velilerde, ilk ders sınavının ardından okul bahçesine çıkarak dinlenmeye çalışan çocuklarını görebilmek için okul bariyerlerinin üzerine çıkmaya çalıştılar. Bazı öğrencilerde tehlikeli olan okul parmaklıklarının üzerine çıkarak velileri ile görüşmeye çalıştı.
Çocuklarının sınavlarının iyi geçmesini dileyen veliler tüm öğrencilere başarılar dilerken, okul bahçesi içerisinde beklerken sınavda olan çocukların dikkatinin dağılacağı için okul bahçesi dışında beklemelerinin daha iyi olduğunu dile getirdiler.
İlk sınav olan Türkçe sorularının kolay geçtiğini ifade eden öğrenciler ise Türkçe sorularının çelişkili ama kolay olduğunu belirterek, okul bariyerlerinin üzerine çıkmanın tehlikeli olduğunu ama velilerini görmek istediklerini söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim