ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

TEMİZLİK NEREDE KALDI?

TEMİZLİK NEREDE KALDI?

FETÖ Darbesinin ardından , yapılan temizlikler son süratle devam ederken, siyaset kanadına dokunulmaması gündemde ki yerini almıştır. Yaşananlar bu nedenlerle toplumun dikkatini çekmiş, yakın zamanda yapılan referandumda iktidar partisi önemli kentleri kaybetmiş, halk uyarı ve ikazda bulunmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanı; AK Partinin  başına geçmesiyle düğmeye bastı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın istifa etmesiyle başlayan furya birkaç belediye başkanında istifa etmesiyle dikkat çekse de, tam anlamıyla bir operasyon olmadığını söylemek istiyorum . Halkın da düşüncesi bu yönde.

Haklarında dava açılanlar, adları ihale yolsuzluklarına karışmış, yandaşlarını belediyelere alan yüzlerce belediye başkanları varken, sessiz kalınması, görevden alınmamaları dikkat çekmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanı; Onlar görevden alınmadan, istifa etmeleri gerekir diyor. Siz onlara istifa ediniz tebligatı yaptınız mı da, istifa etmiyorlar?

Sayın Cumhurbaşkanım; Siz bu belediye başkanlarını belirlediniz de onlar mı istifa etmiyorlar? Siz onları görevden almadığınız sürece onların istifa etmeleri hayal olacaktır.

Şimdi size sorarım; Hakkında 4-5 dava açılan İçişleri Bakanlığı’na, Külliye’ye, Başbakanlığa hakkında şikayette bulunulan kaç belediye başkanı vardır? Bunlar olmasına rağmen, FETÖ konusunda verilen ifadelerde, adları geçe kaç belediye başkanı var? Sizlerce bilinmiyor muydu ki, bu başkanlar görevlerinden istifa etmiyorlar?

Sayın AK Parti kurmayları, bu tür sıkıntısı olan başkanlar neden görevden alınmıyor. Bekleyin, sabredin lakırdılarının  boş olduğunun kanısındayım.

Siyaset temizliği olmadan, 2019 yılının hayal olduğunu söyleyelim. Şimdi kamuoyunda birçok büyükşehir belediye başkanının adı geçmektedir. Sayın Topbaş’ın gösterdiği erdemliği başkası göstermemektedir. Öyleyse basacaksın düğmeye, ismini belirlediğin başkanı alacaksın görevden.

Nasıl HDP’li belediye başkanlarını, terör örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle alıyorsun, Kendi belediye başkanlarını da FETÖ Terör örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle  almalısın…

İnsanlar görsün, toplum desin ki, bakın adamlar kendi başkanlarını da alıyor. Metal yorgunluğu bulunan başkanlar var. 3 dönemini tamamlayan isimler yıprandı denilerek başkanların görevden alınmaları AK Parti’yi itibarsızlaştırır diye düşünüyorum.

Bugün FETÖ ile bağlantısı olan belediye başkanları sizce yok mudur? Girin google’ye. Yazın bakın kimleri göreceksiniz. Bu millet artık yutmuyor, yemiyor…

İktidar, önce kendini yenilemek zorundadır. Yapılan kongrelerde iktidar partisi tam manasıyla kendini yenilememiştir. 30 kişilik yönetimini fazla değiştirmemiştir. Her şeyin göstermelik olduğunu söylemek zorundayız. Siyaset temizliği toplumun özenle takip ettiği bir konudur.

Şimdi size sorarım; Hakkında dava açılan, FETÖ soruşturmalarında adları geçen Belediye Başkanı yada siyasetçiler var mıdır, yok mudur? Varsa bu kişiler halen görevde midir?
Esnaf, memur, vatandaş şu yada bu sebeple alınıp araştırılıyorsa, siyasetçiler neden alınmıyor.
 

Sayın başbakan bizde FETÖ’cü yok derken, istifa edenler yada alınan neden istifa ettiler? Bu millet soruyor? Tekrar söylüyorum. Bu insanlar teknolojiyi iyi kullanıyorlar. Artık insanımızın her şeyden haberi oluyor. Artık iktidar partisinin bu konuda da hassasiyetini insanlar görmek istiyor. Yoksa bir inandırıcılığı kalmayacak ve inancı yitireceklerini bildirmek isterim. Ey iktidar partisi referandumu hatırlayıp kendinize çeki-düzen verme zamanı…

İçinizdeki metal yorgunlarını, FETÖ’cüleri temizleme zamanı daha gelmedi mi? Zaman gelmediyse 2019 geliyor. Önemli kalelerin kaybedildiğini görmüyor musunuz? Referandumda Karadeniz’in oylarıyla ayakta kaldığınız görülmedi mi? Fındık konusunda ki rezillik ve diğer konuların zaaflarınız olduğunu hatırlatmak ihtiyacını hissettim….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi