ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

TEMİZLİK NEREDE KALDI

TEMİZLİK NEREDE KALDI

15 Temmuz FETÖ darbesinden bu zamana kadar her kademede, her basamakta operasyonlar yapıldı, yapılıyor.
Esnafından alında, devletin tüm kademelerinde temizlik yapılmış ve hala devam etmektedir. 5 aydır aralıksız yapılan operasyonlarda büyük ölçüde temizlik yapılırken, at izi- it izi denildi, kimse mağdur edebiyatı yapmasın, kimse bunları savunmasın denildi.
Peki bu konularda mutabıkız. FETÖ denilen illetin siyasi ayağına neden dokunmuyorsunuz?
Türk siyasetinin temiz olduğuna mı inanıyorsunuz.
Bizde Bylock ve FETÖ’cü yok dediniz, çokta inandırıcı gelmedi. Bugün siyasetin içindeki tüm partilerde az ya da çok FETÖ’cü vardır. Eğer bunlarla tam mücadele edilecekse, siyasilere neden uzaksınız denilmez mi, daha yeni 16 bin emniyet ve diğer kurumlardan insanlar atıldı. Tamam ama siyasete neden dokunmuyorsunuz. Bugün doğu derki belediyelere kayyum atanıyor, sizde içinizdeki FETÖ’cüleri temizleyip kayyum atayabilirsiniz. Bu neden olmasın. Ben burada kimseyi korumak amacında değilim. Adalet herkese lazımdır. Gün gelir size de lazım olur. Salı günkü grup konuşmalarında MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’de aynı konuyu dile getirmiştir. Biz bu konuyu darbenin ilk aylarında yazdık çizdik. FETÖ’cülerle aynı karede ve demokrasi meydanlarında olmayalım dedik. Bugün siyasilerin aralarına saklanmış ve kamufle olduklarını dile getiriyorlar.
İktidar diyor ki;
17-25 şartı koşuyormuş, o zaman herkes kendine tarih şartı koyar, böyle bir şey olmamalıdır.
Madem mücadele edilecek tam anlamıyla yapılması gerekir.
Biz yerel gazeteciler halkın nabzını ve kamuoyunu takip ediyoruz. FETÖ’cü konusunda, halk siyasi temizlikten yanadır. AK parti ve diğerleri kendilerini temizlemelidir denilmektedir. Eğer bunlar temizlenmezse seçimde farklı bir ivmeyi yaşanacaklarını düşünüyorum. Sen kendi evinin önünü temizlemeyecek gidecek komşunun bahçesini temizleyeceksin böyle bir mantığın olmadığı düşünmek lazımdır. Bugün MHP bu konuda temizliğini yapmaya çalışırken iktidar partisi ve CHP de çıt çıkmamaktadır. Özellikle iktidarın bu konudaki duyarsızlığı tabanı rahatsız ettiğinin bilinmesini istiyorum. Özellikle bölge vekillerin halk kamuoyunun bi haberdar olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin bu zor günlerinde MHP’nin izlediği birliktelik ve uzlaşmacı tutumu takdirle izlenmektedir. CHP’nin akıl almaz tutumu terörü destekler işlevleri, Kılıçdaroğlu’nun izlediği politika CHP’nin erimesine çanak tutmaktadır.
Temiz bir siyaset anlayışının adalet mekanizmasının, siyasete de uğraması şarttır.
Erken bir seçim yok denilse de olacağı umudundayım.
Çünkü içerdeki temizliği seçim bahanesi ve yeniden güven tazeleme bahanesiyle seçim yapılacağı fısıldansa da bu olmalıdır. Aksi takdirde içerdeki FETÖ’cü ve yandaşları bukalemun gibi renk değiştirip ortama ayak uyduracaklardır. Zaman kaybını iyi değerlendirdikleri gibi zaman aşımına getirilecek umudundayım. Ama biz bu konuyu her zaman hatırlatacağız ve unutturmayacağız. Her platformda 15 Temmuz şehitlerini ve gazilerini gündeme taşıyan Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki tavrını ve icraatlarını sabırla bekliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi