Tele düğün uzakları yakın etti

Tele düğün uzakları yakın etti
Aydın’da dünya evine giren bir çift, Almanya’da yaşayan akrabaları düğüne gelemeyince ilginç bir çözüme imza attı.

Siyasilerin tercih ettiği telekonferans yönteminden yola çıkan damat, 3G bağlantısıyla mutluluklarını yurt dışına taşıdı. Aydın'da geçen hafta sonu yapılan birdüğünde ilginç bir olay yaşandı. Ahmet Nazif Teber ile hayatını birleştiren Melis Güler, Almanya'da yaşayan çok sevdiği teyzesi Perihan Ayral’ı da düğününe davet etti.

Teyze Perihan Ayral ile eniştesi Mustafa Ayral’ın çalıştıkları işyerinden izin alamayınca düğüne katılamayacaklarını öğrenen Melis Güler, büyük bir üzüntü yaşadı. Aydın'daki bir düğün salonunda gerçekleştirilen törene çok sayıda davetli katılırken, gelinin Almanya'da yaşayan akrabaları sevince ortak olmadı.

Genç çift; akrabaları mutlu günlerinde yanında olamayınca, çareyi düğünü Almanya'ya internet üzerinden izletmekte buldu. Damat Ahmet Nazif Teber’in daha çok siyasilerin tercih ettiği telekonferans yönteminden yola çıkarak geliştirdiği çözümle 3G bağlantısı olan bir telefondandüğün töreni canlı yayınlandı. Gelinin kuzeni Doğukan Cengiz, gece boyunca cep telefonuyla an be andüğünü görüntüledi. Gelinin Almanya'daki akrabaları, çiftin salona girişleri, ilk dansları, nikah merasimleri, düğün pastası kesmeleri, takı törenleri gibi anlarını sürekli olarak internet üzerinden izledi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Düğüne katılamadığı için bir hayli üzgün olduğu görünen teyze Perihan Ayral, düğün esnasında duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Ayral, yeğeninin mutlu gününde yanında olmayı çok istediğini belirterek şöyle konuştu: "Ama işyerinden izin alamadığımız için Türkiye'ye gelemedik. Sağolsun yeğenim Melis ve damadımız Ahmet bize düğünlerini telefondan an be an izletti. Kendilerine bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Umarım hayatları boyunca birbirlerinin yanlarından ayrılmazlar."

Eşinin çok üzülmesi nedeniyle aklına böyle bir çözümün geldiğini belirten damat Ahmet Nazif Teber de, şunları söyledi: “Almanya’da yaşayan eşimin teyzesi ve eniştesi işlerinden dolayı güzel günümüzde yanımızda olamadı. Ama gönüllerimiz bir olsun. Biz de böyle bir düşünceyle yola çıkarak, elimizden geldiğince düğünümüzü onlara seyrettirdik. Kendilerini çok seviyoruz. Yanımızda olamasalar da yüreğimizde olmaları bizim için yeterlidir.”

“ONLAR GELEMİYORSA BİZ ONA GİDERİZ'
Teyzesiyle internet üzerinden canlı olarak görüşen gelin Melis Teber ise, teyzesine kendisine gelinliğin yakışıp yakışmadığını sordu. Teyzesine öpücük gönderen Teber, "Gönül isterdi ki teyzemiz, eniştemiz ve kuzenlerimiz düğünümüzde bulunabilsin. Onlar gelemeseler de teknoloji sayesinde biz onların evlerine konuk olduk" diye konuştu.

MEHMET BARLAS

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir