‘Teknoloji uzman ellerde olacak’

‘Teknoloji uzman ellerde olacak’
İYİ Parti Çarşamba İlçe Başkanlığı İletişim ve Teknolojiden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Metin Balcıoğlu açıklamalarda bulundu

Teknolojinin gündelik hayatımızda yerinin genişlemesiyle birlikte siyasetinde merkezine doğru konumlandığını ifade eden Balcıoğlu: “İlk bakışta siyaset ve teknoloji alanı pek birbirine yakın noktada görünmeyebilir. Ancak bu yanlış bir bakış açısıdır. Bugün iletişimin ana dinamiklerini teknolojik unsurlar oluşturmaktadır. Siyaseti bir nevi iletişim sanatı olarak düşünürsek teknolojinin siyasette aldığı konumu daha net kavrayabiliriz.

Dünya 4. Sanayii devrimini konuşmakta ve tartışmaktadır. Biz ülkemiz olarak bu gelişmenin neresinde olduğumuza bir bakmalıyız. Türkiyemiz 4. Sanayii devrimi hususunda nasıl bir çalışmanın evresindedir?

Maalesef bu sorunun cevabı pek hoşumuza gider nitelikte değildir. Çünkü ülkemizde teknoloji alanının değerlendirmesini yapan karar alıcılar bu hoşumuza gidecek nitelikte değildir. Bugün vatandaşımız TÜBİTAK’ın başında olan kişinin değil kariyerini ve donanımını ismini bilecek alakada değildir.

Bu noktada sorumlu olan kişiler teknolojik gelişmeleri, çalışmaları bilimsel anlamda değil de duygusal ve maalesef ideolojik çerçevede değerlendirdiği için bir ivme kazanamıyoruz. İYİ Parti Teknoloji dünyasında alanında uzman kişileri görevlendirecektir. Bizim iktidarımızda Türk milleti tuvaletin 1 lira olduğunun değil 4. Sanayii devriminin muhatabı olacaktır.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber