TEKNOLOJİ PROJELERİNE DESTEK

TEKNOLOJİ PROJELERİNE DESTEK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, proje geliştiren gençleri desteklediklerini belirterek projesi kabul edilen gençlere 100 bin TL destek verdiklerini açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu'nda yaptığı konuşmada teknoloji alanında proje üreten ve bu projesi kabul edilen gençlere destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

 Teknogirişim alanında proje başına 100 bin lira destek sağladıklarını belirten Çelik, ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi gibi teknik üniversitelerden mezun olan kendi firmasını kurmak isteyen öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Gençlerin kendi firmasını kurmasını desteklediklerini ve kabul edilen projenin başarılı olması halinde desteğin 550 bin liraya kadar devam ettiğini söyleyen Işık, 550 bin lira desteğin yüzde 70'inin hibe olduğunu belirtti.

 Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında Ar-ge ve inovasyon alanında en ciddi desteği sağlayan ülkelerden birisi olduğunu kaydeden Bakan Işık, Türkiye'nin teknogirişimci gençlere ihtiyacı olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir