‘Teknoloji bizi hayattan koparıyor’

‘Teknoloji bizi hayattan koparıyor’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üniversite öğrencilerinden yüzde 13'ünün internet bağımlısı olduğu 12-18 yaş gurubundaki çocuklardan yüzde 22'sinin de internet bağımlılığı sınırında bulunduğu ortaya koyuluyor

Günde ortalama gençler asgari 6 saat vakit geçiriyor. Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji bizi hayattan koparıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üniversite öğrencilerinden yüzde 13'ünün internet bağımlısı olduğu.12-18 yaş gurubundaki çocuklardan yüzde 22'sinin de internet bağımlılığı sınırında bulunduğu ortaya koyuluyor. Günde ortalama gençler asgari 6 saat vakit geçiriyor.Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji bizi hayattan koparıyor." diye açıklarken anne babalara teknoloji bağımlılığı konusunda öğütler verdi.  Erdoğan, "Teknolojiden uzak tutmak yerine, bilinçli kullanmanın yolunu göstermeli ve eğitimini vermeliyiz. Her bağımlılık gibi teknoloji bağımlılığı da çözülmez aşılmaz değildir. Tedavisi vardır. " dedi.

KORKUNÇ TABLOYU AÇIKLADI

Japonya'da 1 milyondan fazla genç sosyal çekilme denilen hastalıktan muzdariptir.Araştırmalar bir çocuğun 14 yaşına gelinceye kadar televizyonda 11 bin cinayet sahnesi izlediğini çizgifilmlerin yüzde 94'ün şiddet gösterdiğini ortaya koyuyor.Üniversite öğrencilerinden yüzde 13'ünün internet bağımlısı olduğu.12-18 yaş gurubundaki çocuklardan yüzde 22'sinin de internet bağımlılığı sınırında bulunduğu ortaya koyuluyor.Günde ortalama gençler asgari 6 saat vakit geçiriyor.Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji bizi hayattan koparıyor.Anne/babalar, eğitimciler olarak bu kötü gidişi eli kolu bağlı bir şekilde izleyemeyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir