Tekkeköy'e Millet Bahçesi

Tekkeköy'e Millet Bahçesi
Tekkeköy Belediyesi, Cemal Yeşilyurt Millet Bahçesi ve Masal Ormanı Projelerini birleştirilerek doğayla iç içe bir millet bahçesini ilçeye kazandırılacak

Yer sorunu nedeniyle bir süredir beklemede olan Masal Ormanı Projesi'nde Orman İşletme Müdürlüğü ile atılan imzaların ardından önemli bir mesafe kaydedilmişti. Kurtuluş Mahallesi’ndeki Hacı Ali Ekinci Ormanı, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kiralanarak 40 bin metrekarelik alanın kazanıldığı proje, Cemal Yeşilyurt Millet Bahçesi projesinin de eklenmesiyle 90 bin metrekare alan üzerinde yeniden planlandı.

"Doğa yürüyüşü için parkurlar oluşturacağız"
Proje detaylarından söz eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Samsun'un en büyük Millet Bahçesi olma özelliğini taşıyacak Cemal Yeşilyurt Millet Bahçesi ve Masal Ormanı projemizle, çocukların gülümsediği, ailelerin sosyalleştiği güzel bir yaşam alanını hayata geçiriyoruz. Proje kapsamında Keloğlan, Dede Korkut ve Şirinler köylerimiz bulunacak. Doğa yürüyüşü için parkurlar oluşturacağız. Piknik alanları, çocuk oyun alanları ve eğitici etkinliklerin yapılabileceği alanlarımızda yer alacak. Ayrıca kafe ve restoranların da bulunduğu projemiz, ilçemizin festival ve şenliklerinin merkezi haline gelecek. Tekkeköyümüze şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir