Tekkeköye Arkeoloji Okulu

Tekkeköye Arkeoloji Okulu
Samsun’un Tekkeköy ilçesinde "Yavuzlar Tabiat, Tarih ve Arkeoloji Okulu" düzenlenen törenle açıldı

Karadeniz'in ilk insan yerleşkesi olan Tekkeköy'de tabiat, tarih ve arkeoloji alanında ilkokul ve okul öncesi öğrencilere uygulamalı eğitimin verileceği Yavuzlar Tabiat, Tarih ve Arkeoloji Okulu’nun açılışı bugün yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde halk oyunları gösterilerinin ardından protokol konuşmaları yapıldı. Tekkeköy Kaymakamı Polat Kara ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar yaptıkları açılış konuşmasında Samsun’daki 17 ilçeden gelen öğrencilerin burada günübirlik eğitim alacaklarını söyledi.

yftygtgj-001.jpg

Togar: “Tabiat, Tarih ve Arkeoloji Okulu’nu da bugün hizmete almış olduk”
Bu yıl 9’uncu atıl durumdaki okulu ilçede eğitime kazandırdıklarını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Cumhuriyet'in 100. yılını kutladığımız bu hafta içerisinde güzel bir eseri ilçemize kazandırmış olmanın mutluğunu yaşıyoruz. Biz, görev verenleri mahcup etmeyecek şekilde 10 yıldır hizmet etmeye çalışıyoruz. Allah nasip ederse 5 yıl daha hizmet etmeyi istiyoruz. Yaptığımız tüm hizmetlerin yanında eser hizmeti de yapıyoruz. Açılışını yaptığımız okul öncesinde çürümüş, atıl ve köhneleşmiş bir vaziyette terk edilmişti. Bu ve bunun gibi birçok okulu kurumlarımıza kazandırdık. Tabiat, Tarih ve Arkeoloji Okulu’nu da bugün hizmete almış olduk. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. İlçemize okul kazandırdık. 24 Kasım’da da Aşağıçinik’te yaptığımız yeni okulu da Öğretmenler Günü hediyesi olarak açmayı arzu ediyoruz. Bu okulların yanı sıra matematik ve kodlama okulunu da açacağız. Öte yandan Tabiat, Tarih ve Arkeoloji Okulu’na sadece Tekkeköy’den değil; 17 ilçeden de öğrenciler gelip, uygulamalı eğitim alacak. Okulda ata tohumundan her türlü bitki ve canlının olduğu eğitim alanı oluşturduk. Okulumuz ilçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

yutgyyi-001.jpg

"Güçlü olmak zorundayız"
Açılışa katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Şu anda dindaşlarımız Gazze, tarihin en vahşi katliamı ile karşı karşıya. Bu katliamı şiddetle kınıyoruz. Bu tip anlayışların son bulması için tüm insanlığa görev düşüyor. Bu eğitim faaliyetleri bile katliamları engellemek için çok büyük hizmettir. Güçlü olmak zorundayız. Ülke, ilçe ve şehir olarak güçlü olmanın yolu minik yavrularımızdan geçiyor. Onlar güçlü olursa biz de güçlü olacağız. Kimse gelip bize güç aşılamayacak. Tekkeköy’den Samsun’dan bu gücü elde etmek zorundayız. Bu okul açılışı da bunun güzel bir örneği” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından okulun temsili anahtarı Kaymakam Kara’ya teslim edilirken, protokol üyeleri açılış kurdelesini kesip, okulu gezdi. Öte yandan okulun bir uygulama atölyesinin de Karadeniz'deki ilk insan yerleşkesi olan Tekkeköy Mağaraları'nda olduğu ve burada da öğrencilere uygulamalı eğitimler verileceği belirtildi.

yhttguyytui-001.jpgytuuo9.jpg

İHA

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim