Tekkeköy’den eğitime koşulsuz destek

Tekkeköy’den eğitime koşulsuz destek
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, hayırseverlerin katkılarıyla belediye tarafından eğitim ve burs desteği sağlanan öğrencilerle Sevgi Tekkesi Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

Samsun’da eğitime en fazla yatırım yapan, destek sağlayan Tekkeköy Belediyesi eğitim yatırımlarını arttırarak sürdürüyor. İlçe genelinde dört yılda okul sayısını rekor seviyelere taşıyan ve ilçeye dokuz yeni eğitim yuvası kazandıran Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ayrıca öğrencilere eğitim ve burs desteği sağlayarak gelecek nesillerin çağın gereksinimlerine göre eğitim almalarına yardımcı oluyor. Burs verilen öğrencilerle bir araya gelen başkan Togar, Tekkeköy’de dört yıl içerisinde yapılan eğitim yatırımları hakkında bilgiler verdi.                                                                                                                                                          

Eğitime koşulsuz destek

Eğitime yönelik her türlü çalışmanın Tekkeköy Belediyesi tarafından koşulsuz şartsız desteklendiğine dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Yönetime geldiğimiz ilk günden itibaren özellikle gençlerle ve eğitim ile ilgili birçok projeyi, yatırımı hayata geçirdik. Dört yıl gibi kısa sürede ilçemize dokuz farklı eğitim yuvası kazandırarak öğrencilerimizle buluşturduk. Tekkeköy’ü eğitim alanında örnek ve adından söz ettiren bir ilçe haline getirdik. Aydınlık yarınlarımızın asıl sahibi çocuklarımızın çağın bilgi, beceri ve birikimi ile donatılan fiziki mekanlara her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Yapılan tüm okullar fiziki yapısı, donanımı ve işlevselliğiyle çağın tüm gereksinimlerini bünyesinde barındırıyor. Gelecek nesillerin yetişeceği bu eğitim öğretim kurumlarının ilçemizde inşa edilmesi için üstün çaba sarf ediyoruz. İlçemizde her türlü Eğitim Öğretim kurumunun yapılması için imar düzenlemesi, yer tahsisi, arsa üretilmesi, yatırımcı bulunması, resmi kurum kuruluş ve bakanlıklarla gerekli temasların kurulmasının yanında tüm imkanlarımızı sonuna kadar seferber ediyoruz. Eğitimde marka şehir olma hedefimize artık ulaştık. Evlatlarımıza, gençlerimize, yarınlarımıza bırakacağımız en büyük miras, yapacağımız en güzel ve en önemli yatırım eğitimdir. İlçemizde dört yıl içinde dokuz büyük eğitim yuvası tamamlanarak öğrencileriyle buluşturmanın yanında ilçemize yeni eğitim öğretim kurumları kazandırmak için çalışmalarımıza da devam ediyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde ilçemize bir de fakülte kazandıracağız. Fakülte kazandırmayla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Eğitim alanında yapılacak her türlü yatırıma destek vermeyi gelecek adına bir borç olarak görüyoruz ve ona göre dur durak bilmeden çalışıyoruz" diye konuştu.

Eğitime 9 milyon lira

Son dört yıl içerisinde Tekkeköy’de eğitime tahsisler ve diğer çalışmalar dahil yaklaşık 9 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığını söyleyen Başkan Togar, “Eğitim öğretim kurumlarının, okulların yapılabilmesi için yer tahsisi, imar düzenlemesi gibi çalışmaların yanında okullarımızdan gelen talepler doğrultusunda eğitim yuvalarımızın fiziki ve teknolojik ihtiyaçlarını giderdik. Boya, badana, tadilat, bakım onarım işlerini yaptık. Okullarımızın bahçelerini ve çevrelerini düzenleyip peyzajını yaptık. Yeni yapılan okulların inşaatı için tüm araç gereç ve iş makinelerimizi seferber ettik. 1 Kitap 1 Hayat projemiz kapsamında ilçemizdeki tüm okullarımızı ziyaret ederek bütün öğrencilerimize kitap hediye ettik. Belediyemize ait bir aracımızı Evliya Çelebi Gezici Halk Kütüphanesine çevirerek 30 binin üzerindeki kitabı 10 bin öğrencimiz ile buluşturduk. Her yeni eğitim öğretim yılı başında okullarımıza ve öğrencilerimize eğitim, kırtasiye ve okul kıyafeti yardımları yaptık. Çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliğini sağladık. Tekkeköy artık eğitim konusunda alt yapısı güçlü bir ilçe haline geline geldi” dedi.

Gençlere ve öğrencilere yönelik tesisler

Öğrencilerin ve gençlerin çağın gerektirdiği şekilde donatılmış tesislerle buluşturulduğuna dikkat çeken Togar, “ Öğrencilerimize ve gençlerimize hizmet eden birçok tesisi yaparak hizmete sunduk. Öğrencilerimizin ve gençlerimizin boş vakitlerini yararlı faaliyetler ve eğitimlerle geçireceği Gençlik Merkezini Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile koordineli bir şekilde ilçemize kazandırdık. Üç bölgemize de eğitim ve kültür merkezleri kazandırdık. Yine ilçemize birçok spor tesisi ve suni çim halı saha yaparak gençlerimizle buluşturduk " şeklinde konuştu.                               

Tekkeköy Belediyesinden öğrencilere burs desteği

Tekkeköy Belediyesi tarafından öğrencilere ve eğitime sağlanan birçok yardımın yanında hayırseverlerin katkıları ile Üniversite öğrencilerine eğitimleri için burs desteği verildiğini söyleyen Başkan Togar, “İlçemizdeki hayırsever iş adamlarımız, esnafımız, sanayicimiz, müteahhitlerimizin desteği ile üniversite öğrencilerimize eğitimleri için burs desteği sağlıyoruz. Öğrencilerimize her ay düzenli olarak sağlanan burs desteği ile öğrencilerimiz eğitim harcamalarına yardımın yanında aile bütçesine de destek yapmış oluyoruz. Bugün Başkan Yardımcılarımız ile birlikte, hayırseverlerimizin desteği ile burs verdiğimiz öğrencilerimiz ile bir araya gelerek sohbet etme fırsatı bulduk. Öğrencilerimizin ve gençlerimizin eğitimi ve geleceği için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim