TEKKEKÖY’DE TURİZM ATAĞI

TEKKEKÖY’DE TURİZM ATAĞI
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilçedeki tarihi ve doğal güzellikleri turizme kazandırmak amacıyla kapsamlı bir dizi çalışma başlattı.

Tekkeköy’ün tarihi, doğal, turistlik ve kültürel bakımdan Karadeniz Bölgesi’nin en zengin ilçelerinden birisi olduğunu belirten Başkan Hasan Togar, “İlçemiz Karadeniz Bölgesi’ndeki ilk insan yerleşkesidir. Milattan önce 10 bin ila 60 bin yıllarından başlayan insanlık yaşam izleri Hititler, Firigler, Bizans İmparatorluğu, Selçuklu devleti ve Osmanlı ile günümüze kadar aralıksız devam etmiştir. Yine Tekkeköy Karadeniz ikliminin etkisiyle gür ormanlara, yemyeşil ovalara, eşsiz vadilere, serin serin akan derelere ve çağlayan şelaleler ile masmavi deniz ve kumsallara sahip adeta saklı bir cennettir. Bizlerde ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini sergilemek, turizme kazandırmak amacıyla bir dizi çalışma başlattık” dedi.

 

BÜYÜKLÜ KURŞUNLU ŞELALELERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR

Başkanı Hasan Togar, “İlk olarak Büyüklü mahallemiz Kurşunlu mevkisinde bulunan doğa harikası şelaleyi turistleri gezebileceği konuma getirebilmek için çalışmalar ve projeler yaptık. İş makinelerimiz ile şelaleye doğru yol yaptık. Şelalenin yanlarında bulunan uygun noktaları parke taş ile kaplayıp, burayı ziyarete gelenlerin oturacağı banklar ve kamelyalar yerleştireceğiz. Çalışmalarımız bu ay sonunda tamamlanacak ve herkes bu eşsiz doğa harikası güzelliği görmek için akın akın buraya gelmeye başlayacak” diye konuştu.

 

AVLUCA VADİSİ İÇİN DE ÇALIŞMA BAŞLADI

Seymenler Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Avluca Vadisi’ni turizme kazandırmak için de çalışma başlattıklarını belirten Togar, “Avluca Vadisi Karadeniz Bölgesi’nin tüm özelliklerini içerisinde barındıran harika bir mekan. Tertemiz havası, yem yeşil doğası ile kuş sesleri içerisinde büyüleyici bu vadi yazın en sıcak zamanlarında dahi serinliğini muhafaza etmektedir. Şehrin bunaltıcı havasından kurtulmak isteyenlerin buraya bayılacaklar. Biz de önce vadiye giden yolda genişletme çalışmaları yaptık. Ardından yolun üzerine malzeme dökerek ulaşım sorununu tamamen çözdük. Bu yıl turizm alanında birçok çalışma yaparak ilçemize yerli yabancı turistleri çekmeye hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz