TEKERLEKLİ SANDALYEDEN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA

TEKERLEKLİ SANDALYEDEN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA
Geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşamını sürdüren Avni Kertmen, badmintonda 4 dünya şampiyonluğu kazandı

İstanbul'da 28 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşamını sürdüren 51 yaşındaki Avni Kertmen,  badmintonda 4 dünya, 10 Avrupa şampiyonluğu kazandı.

 

İstanbul'da 1986 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası bedensel engelli olan ve Almanya'ya yerleşen Kertmen, bir arkadaşının önerisiyle bedensel engelliler basketbolu oynamaya başladı.

 

Sporla tanıştıktan sonra hayata yeniden tutunan Kertmen, bir süre sonra badminton oynamaya karar verdi.

 

Almanya adına müsabakalara katılan Kertmen, 2 dünya şampiyonluğu kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşerek Türkiye adına mücadele etmeye başlayan Kertmen, 2 dünya şampiyonluğunu da Türkiye adına kazandı.

 

- "İlk başladığımda topu göremiyordum"

 

Kertmen AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçirdiği kazanın ardından yerleştiği Almanya'da 6 ay boyunca evden çıkamadığını belirterek, sporla tanıştıktan sonra yeniden hayata tutunduğunu anlattı.

 

İlk önce basketbol daha sonra badminton oynadığını ifade eden Kertmen, "İlk başladığımda topu göremiyordum. İlk yıl sürekli yenildim. Sonra alışmaya başladım. Almanya'da katıldığım müsabakalarda 2 dünya, 6 Avrupa şampiyonluğum var. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek Türkiye adına yarışmaya başladım. 2 dünya, 4 Avrupa şampiyonasını aldım" diye konuştu.

 

- Hedefi 11. Avrupa şampiyonluğu

 

Kertmen, Avrupa şampiyonluğunu için kampa gireceğini anlatarak, İspanya'da düzenlenecek müsabakada 11. Avrupa şampiyonluğu için yarışacağını söyledi.

 

Kariyerinde 4 dünya, 10 Avrupa şampiyonluğunun bulunduğuna dikkati çeken Kertmen, "Uluslararası müsabakalarda 40'ın üzerinde şampiyonluğum var. Öte yandan Avrupa'da yılın sporcusu ödülünü aldım" dedi.

 

Kertmen, spor yapmaya devam edeceğini belirterek,  "Engellileri dışarıya çıkarmak çok güzel bir şey. İnşallah Türkiye'de badminton daha çok yayılır. Spor engelliler için güzel şey. Ancak Türkiye'de engelliler için daha iyi koşullara ihtiyaç var. Her şeyin güzel olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel