Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Tecrübesizlik ve teçhizatsızlık birleşince…

Tecrübesizlik ve teçhizatsızlık birleşince…

 

Dünkü Çarşamba Metropol AVM’de çıkan yangın korkulu saatler yaşanmasına neden oldu. Ancak meydana gelen yangından çok yaşananlar ve sergilenenler dikkat çekiciydi. Çarşamba İtfaiyesi yangın haberini alır almaz olay yerine intikal etti. Bu sırada İlçe Emniyet Müdürlüğü’de olaya müdahale ederek çevre emniyetini aldı.

Olanlarda bundan sonra oldu…

Çarşamba Belediyesi İtfaiyesinin araç ve personel eksikliği böylesi bir olayda gün gibi ortaya çıkması bırakın yetkilileri vatandaşları bile çileden çıkardı.
Yangın devam ederken plastik eşyalarında yanmasıyla oluşan zehirli duman etrafta nefes almayı bile zorlaştırdı. İtfaiye erleri dumanın içerisine maske ve oksijen tüpü olmadan daldılar. Bu arada binanın ikinci katında bir bayanın “Beni Kurtarın” diye feryadını gören vatandaşlar ile birlikte bir itfaiye eri itfaiye merdivenine çıkarak annesi ile birlikte ikinci katta mahsur kalan bebeği kurtarmak için,  yoğun dumanın içerisinde canını hiçe sayarak, kendini dumanların içerisine attı. İtfaiye eri bir bebeği dumanın içerisinde camdan çekip aldı. Bebeği arkadaşlarına teslim ettikten sonra dumanın içerisine ikinci kez kendini atarak annesini de tam çıkardığı sırada zehirli dumanın tam ortasında kaldı. İtfaiye aracı şoförü vatandaşlarında feryadı ile bir süre şaşkınlık geçirdikten sonra itfaiye merdivenini dumanların içerisinden çıkartarak itfaiye eri ve annenin kurtulmasını sağladı.

Yazdığımız olay küçük bir kahramanlık öyküsü yalnız…

Bu yaşananlar ne olursa olsun Çarşamba İtfaiyesi’ni hem eğitimsiz, hem de teçhizatsız ( maske, oksijen tüpü, el feneri, kazma) olduğunu gösterdi. Vatandaşlar ve emniyet teşkilatı personelleri yapılan acemice davranışlara ve teçhizatsızlığa isyan ederken konuyu en iyi anlatan olay;
İlçe kaymakamının olay yerine gelip gözlemleyip bilgi alırken, çalışan itfaiye erlerinde maske ve oksijen tüpünün olmayışını görüp  itfaiye müdürünü yanına çağırarak sorduğu soruya aldığı cevapta herşeyi net olarak anlatmaya yetti.

Kaymakam Caner Yıldız itfaiye müdürüne “Maske ve oksijen tüpünüz yok mu, neden takmıyorsunuz?” diye sorması üzerine itfaiye müdürü “Maskemiz var. Arkadaşlarımızı Getirtmeye gönderdik. Henüz gelmedi.” Şeklinde cevap alınca Kaymakam Caner Yıldız bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.Soru sorulduğunda yangının başlamasının üzerinden en az 3 saat geçmişti.

Yangın yerine gelen itfaiye ekiplerinin bu denli hazırlıksız ve tecrübesiz olmaları yangını bir nevi ucuz atlattığımızın bir göstergesi. Yine de herşeye rağmen canını hiçe sayarak gözü kara bir şekilde kendilerini yangının içerisine bırakan itfaiye erlerine teşekkür etmek gerekir. Ama sadece onlara…

Onları bu şekilde hazırlıksız ve teçhizatsız bırakanlara değil.
Bir de tabi ki imdadımıza yetişen diğer belediyelerin itfaiye ekiplerine teşekkür etmek gerekiyor ki bizi acemiliğimizle baş başa bırakıp daha vahim sonuçların doğmasını önledikleri için…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi