Yeşim SARITAŞ

Yeşim SARITAŞ

TECAVÜZLER NİYE ARTTI?

TECAVÜZLER NİYE ARTTI?

Bugün bu ülkede 3,5 yaşında bir çocuğa param yok kadınlara gidemedim diyerek tecavüz eden ve masum çocuğu öldüren komşusu var !!!

Tecavüzlerin artmasının sebebi kadınların süslenmesi ya da  çocukların başı boş bırakılmaları değil!

Hiç bir kadın modern giyindi, çocuğunu süsledi diyede suçlandırılamaz çünkü gelinen nokta sadece modern giyinen yada açık giyinen kadına ilgi duyulmasının dışında; evli kadınlara, türbanlı kadınlara hatta çocuklara ilgi duyulmasına kadar boyut atlamıştır.

Ahlak seviyesinin yerlere düşmesinin en önemli sebeblerinden biri Erkeklerin üstlendikleri koruyucu, kollayıcı misyonu kendi sözlü ortamlarında yok etmeleridir. Kendi aralarında güzel ahlak sohbetleriyle gençlere örnek olucakken birçoğu temel içgüdülerinin altında yatan, çok eşli halleri yani karı-kız dalga muhabbetleriyle yeni sapıkları ortamlarında bulunan onlara kulak kabartan genç zihniyetle kendileri doğurmaktadırlar.

Seviyesi düşük sohbet ettikleri samimi arkadaşlarıyla eşlerini, sevgililerini yada kardeşlerini tanıştırmaksa en büyük hatalarıdır. İnsanın bir özeli ve kalesi vardır. Özelinizi paylaşıp başkasına imrendirmekse büyük hatadır.

Başkasının karısına kızına bakan sizinkine neden bakmasın? Bu tür sohbet yapan kişiden nasıl emin olabilir ailenizden birini teslim edebilir güvenebilir siniz?

Sonuç; Sapıklar dibinize kadar sızar. Evli bekar demez en yakın arkadaşının karısına, kızına ya da iş arkadaşına karşı duygu beslerler, namahreminiz olan evinize göz dikerler. Abi, arkadaş, dost gibi biranlık zevkleri için sevdiklerinizi kandırırlar ama siz anlamazsınız.

Toplumuz da değişen ne oldu?

Hani eskiden mahallenizde bir bayana laf atan yada yan bakan olursa gözünü oyardınız. Yolda biri yardım istese koşardınız.. komşuda ses çıksa sorardınız.. Zihniyet Biliyordu ki yan komşu, yoldan geçen genç kızlar, sokakta oynayan çocuklar onlara emanetti. Aileden, büyüklerden, çevrelerinden böyle öğrenmişlerdi.

Değişen ne oldu?

Şimdi; bir kadına laf atılsa "Aman oğlum aman siz karışmayın başınıza bela gelir!" Adam kadını sokak ortası döver .. "duymayın boşverin bela getirir! " ... Birine tecavüz ederler birşey yapmamak için ön yargı ile düşünür "kim bilir neresini açtı" deniyor.

Kör sağır dilsiz olduk. Adaletin dengesini bozduk. Sahipsiz bıraktık sokakları.. apartmanları.. oyun alanlarını … yanlış sohbet ortamları ile cesaret verdik sapık zihniyete!!!.

Oysaki güvenliydi sokaklar!

Kaç kere şu kadın şu adama yada çocuğa tecavüz etti diye haber duydunuz? Bir düşünün!

Güzel Ülkemizde ahlak dersi verilecekse kadınları kısıtlamak yerine önce koruyucu kollayıcı görevlerini hatırlatmak adına Erkeklerden başlanmalıdır.

Tecavüzcüler için idam istiyoruz diye sesimiz çoğalmalıdır. Hadi toplum olarak bir temizlensek hadi! Örnek olsak Dünya’ya.

Beyler, Temel Ahlakımıza sahip çıkın ve bunun üzerine çevreler kurup yeni nesil gençlere örnek olun. Büyüklerinizden örnek alıp sohbet ortamlarınızı genişletin. Kadınlarımız çocuklarımız için güvenli ortamlar yaratın.

Bizler kadın ve erkek olarak gençlerin temeliyiz. Ne verirsek onu biçeriz!

Kısacası ADAM gibi nesiller için Adamları yetiştirin. Kadınlarımızda ortalığı güzelleştirsin. Çocuk sesleri huzurla sokaklarda inlesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yeşim SARITAŞ Arşivi