TBMM'den İsrail'in Filistin'e saldırısına sert tepki

TBMMden İsrailin Filistine saldırısına sert tepki
TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin Grup Başkanvekilleri Genel Kurul çalışmaları esnasında İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı kara harekatına tepki gösterdi.

Kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Genel Kurul görüşmelerinde gündeme gelen İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı kara harekatı parlamentoda grubu bulunun siyası partilerin grup başkanvekilleri tarafından kınandı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin Filistin’e yapılan kara harekatına tepki göstermesi ve TBMM olarak kınama metni yayınlanması talebinden sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Dışişleri Bakanlığı’nın Genel Kurulu bilgilendirmesini istedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “İsrail hiçbir kuralı dikkate almadan, sivil ve çocuk demeden önüne gelen herkesi katleden bir devlet terörü uyguluyor. AK Parti grubu olarak ilk günden beri hep Filistin meselesini kendi meselemiz gibi gördük. İsrail devlet terörü uyguluyorsa bunun ilk günden beri kınanması gerekirdi, kınadık, kınamaya devam edeceğiz. Tüm siyasi partilere TBMM çatısı altında birliktelik göstermek adına İsrail’in bu kanlı saldırısını kınamak adına kınamaya davet ediyoruz. Birlikte bir bildiri de yayınlayabiliriz” dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in de İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına kınayan açıklamalarının ardından Meclis Başkanvekili Sadık Yakut oturuma ara vererek grup başkanvekillerini odasına çağırdı. Daha sonra bir açıklama yapan Sadık Yakut, alınan karar gereği bugün ortak bir bildiri yayınlanacağını, yapılan görüşmelerde TBMM’nin bugün saat 14.00’e kadar çalışmaması konusunda mutabakata varıldığını belirtti. Bunun üzerine Genel Kurul'da bulunan milletvekilleri İsrail Büyükelçiliği'nin önüne kınama yapmak üzere yola çıktı.

MİLLETVEKİLLERİNDEN İSRAİL EYLEMİ

AK Partili ve CHP’li milletvekilleri İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı kara harekatını protesto etmek için gece yarısı İsrail Büyükelçiliği önünde vatandaşlarla birlikte toplandı ve İsrail’i protesto etti. 

TBMM’de Torba Yasa görüşmeleri esnasında grup başkanvekillerinin İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı saldırıları kınamalarından sonra Genel Kurul tepki olarak görüşmeleri bitirdi. Görüşmelerin bitmesinden sonra Genel Kurul’da anlaşan milletvekilleri İsrail Büyükelçiliği önünde toplanmak üzere hareket etti. AK Partili ve CHP’li milletvekillerinden oluşan bir grup İsrail Büyükelçiliği önüne yürürken, milletvekillerine vatandaşlar da eşlik etti. Büyükelçilik önünde toplanan kalabalığa hitap eden AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, “15 gündür devlet terörü uygulayan işgalci İsrail Filistin topraklarını bombalamak suretiyle Filistin’e kan gölüne çevirdi. Biz TBMM olarak şuanda buradayız, meclis şuanda tatil oldu, yarın da tatil olacak” dedi.

İsrail devletinin haydut devlet olduğunu söyleyen CHP İstanbul Mahmut Tanal, “Hepimizin başı sağ olsun. İsrail’in yaptığı bir haydut devletin yapacağı eylemdir. Bu eylemleri yapanlara ancak haydut denir. Haydut olan devlete gereken dersin verilmesi gerekir. Ezilen Filistin halkı ile beraberiz” diye konuştu. Milletvekilleri konuşmalarını tamamladıktan sonra Büyükelçilik önünden ayrılırken, vatandaşlar protestolarını devam ettirdi. İsrail aleyhinde sloganlar atan vatandaşlar İsrail Büyükelçisinin konutunu taş yağmuruna tuttu. Polis olayları önlemek için müdahaleye başladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir