"Tayyip Esad Erdoğan"

Tayyip Esad Erdoğan
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulus’taki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında polisin barikatı kaldırmasına ilişkin olarak, "Polisler senin baskına rağmen vicdanlarını dinlediler. Barikatlar bize vız gelir. Sen gelseydin oraya. Herkesin elinde bir Tür

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu grup toplantı salonuna girişinde partililerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Kılıçdaroğlu'nun salona girmesinin ardından partililer ve milletvekilleri 'Türkiye seninle gurur duyuyor' diye bağırdı. Kılıçdaroğlu, '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına' ilişkin olarak, "Efendim alternatif kutlama olmazmış. Ya, bu kutlamanın alternatifi yok zaten. Sen hala öğrenemedin mi. Öyle bir hale geldi ki Başbakan vatandaşın arasına çıkamaz vatandaşa merhaba diyemez, vatandaşın elini sıkamaz, kahvede oturup çay içemez. Çünkü bu vatandaş bu Başbakanı artık istemiyor. Yeter artık diyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelttiği eleştirileri hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu I. Meclisin bahçesine cebren ve hile ile girmiştir' diyor. Kafaya bakın, anlayışa bakın siz. Meclisin bahçesine gitmek ne zamandır cebir ve şiddeti gerektiriyordu. Senin giremediğin yere ben gidiyorum ya. ‘Barikatların aşılmasına karşıydım' diyor. 'Polis görev yapmamıştır’ diyor. Onun anladığı ne biliyor musunuz, polis görev yapacak, yüzlerce insan yaralanacak. Onlarca insan hayatını kaybedecek böylece terörden beslenen Başbakan sözde görevini yerine getirmiş olacak" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın insanın hayatını hiçe sayan bir Başbakan olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "İstedikleri kadar gelsinler. Coplarıyla gelsinler. Panzerleriyle, tanklarıyla toplarıyla, askerleriyle gelsinler. Zalimin zulmüne ortak olmayacağız. Zalimin yanında durmayacağız. CHP demek, mazlumun yanında duran parti demektir" diye konuştu.

Onbinlerce vatandaşın Cumhuriyet Yürüyüşü'nde olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, bütün vatandaşların tek ortak paydasının Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak olduğunu söyledi. "Taşkınlık yapmadılar. Kimsenin üzerinde baskı kurmadılar. Cam kırmadılar, çerçeve indirmediler. Sadece polislere yolumuzu açın dediler" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz bayram kutlamak istiyoruz. Bayram kutlamak ne zamandan beri yasaktır. Bayram kutlamak için birisinden izin almaya gerek yok. Zaten bayramı kutlamak için yasa var bu ülkede. Hayır bayramı kutlamayacaksınız' diyorlar. Orası yasakmış. Oranın anlamını bilmiyorsun sen beyefendi. Oranın anlamını bilsen o yasağın ne anlama geldiğini de sen kavrayacaksın. Orası TBMM'nin bulunduğu alandır, Cumhuriyetin ilan edildiği alandır o alan" şeklinde konuştu.

"O alanda çocuklar vardı, yaşlılar, gençler vardı. Göğsümü kabartan çok sayıda kadın vardı sağduyu vardı” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bütün baskıya rağmen bir şey yapmadılar. Engellediler. Halkın buluşmasını engellediler. Barikatları asamayacağımızı düşündüler. Sen hala CHP'yi anlayamamışsın. CHP yedi düvele savaş açmıştır. Diyor ki, polis görevini yapmadı. Polis görevini yaptı. Oradaki polisler bizim çocuklarımız. 'Mustafa Kemalin askerleriyiz' diyorlardı polislerde oradan diyor da bizde Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyorlardı. Polisler senin baskına rağmen vicdanlarını dinlediler. Barikatlar bize vız gelir. Sen gelseydin oraya. Herkesin elinde bir Türk bayrağı var. Bayrağına sahip çıkıyor. Özgürlüğüne sahip çıkıyor. Kadın ve erkek eşitliğine sahip çıkıyor. Sen niye yasak getiriyorsun. Yeni bir unvan bulmamız lazım. Tayyip Esad Erdoğan. Yaptığının ne farkı var. İnsanlar ölmedi ya polis görevini yapmadı diyor. O polis halkın polisi."

Kılıçdaroğlu, "Polisin görevi senin güneş gözlüğünü mü taşıyacak. Ne yaparsa yapsın polisle halkı karşı karşıya getirmeyeceğiz. O polis Türkiye Cumhuriyetinin polisidir Senin babanın polisi değildir. Onun görevi bizi teslim almak. Sen bizi teslim alamazsın. Senin gücün yetmez" dedi.

Halk meydanlara çıktığını belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın stada kaçtığını iddia etti. 81 ilden otobüslerin kalkacağını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ankara gelmek istiyorlardı. 81 ilin valisine otobüsleri durdurun talimatı verdiler. Bunlar demokrat geçiniyordu değil mi, ileri polis devleti dedim. Seyahat özgürlüğünü niye kısıtlıyorsunuz. AK Parti korkakların rejimidir. Korkak olanlar halktan korkarlar" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel