Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Tayyip Amca ne derse o!.

Tayyip Amca ne derse o!.

Tayyip Amca ne derse o!.

Şu gündemimizi siyasetten uzaklaştıralım dedikçe, bizi siyasetin içine çekiyorlar. İnanın başkasına verdiğimiz bilgi ve düşünceleri kendim için kullansam hilafsız galiba aday olurum. Kaldı ki adaylığım sürüyor. Bu konu da sıkıntı yapmıyorum son ana kadar beklemek gerekiyorsa bekleyeceğim inadıma inat düşüncesindeyim.  

Her neyse son günlerde siyasetçisinden al, sokakta ki hiç alakası olmayan vatandaşlarımızın tek derdi var.

Başkan adayı MHP ve AK PARTİ' de kim olacak?

Başkan Dündar yeniden aday olur mu?

İlçe Başkanı Mehmet Köse istifa edecek mi, aday olabilir mi?

Yoksa başka birisi mi aday olacak?

Başkan Hüseyin Dündar Çarşamba Belediye Başkanlığının garanti olduğunu biliyor onun asıl hedefi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı, sence oraya aday olabilir mi? Diyerek onlarca soru ve düşünceler var.

Bana soranlara verdiğim cevap şu: "Mevcut başkan Hüseyin Dündar'ı sever yada sevmezsiniz ama bu ilçe adına yapılan tüm anketler de o isim birinci çıkıyor. Yani aday Dündar aksilik olmadığı sürede" diyoruz. Buna da cevap hazır. "Kardeşim senin anketinde Ayhan Keleş adı önde gidiyor. Sami Kahraman adı ikinci sırada. Söylediklerinle, yazdıkların ve konuştukların hiç birbirini tutmuyor."

Eee bizim farkımız burada. Son noktayı en sonunda koyacağız. Bizim derdimiz ne Dündar gelmesin, ne Köse gelsin, ne de ikisi de olmasın 3. isim aday olsun değil. İşimiz de o değil, düşüncemiz de.  Biz yapılanlara, insanlarla olan diyaloglara, çevresi ile olan ilişkilerine, parti içinde ki sohbet ve yaşananlara, iş adamları ile, ilçe teşkilatı ile, Milletvekilleri ile ve en önemlisi 2004 yılında yaşanan en büyük oyun Genel Merkeze giden dokümanlara bakarak hepsini teraziye koyar sonucu dile getiririz.

Bizi hiç biri ilgilendirmez. Sokakta Dündar en önde giden isim. Ama işin garibi Köse' de acayip bastırmıyor değil. Hele ki İlçe Başkanlarının aday adaylıklar için istifalarının İl ve Genel Merkezden onaylanarak müsaade edilmesi demek bana göre adaylıkta teşkilatın içinden gelen yeni adayların daha fazla şanslı olduğudur. İnanır ya da inanmazsınız. O vakit teşkilattan gelecek Köse durumu eşitlemiş olmaz mı?

Lakin, Genel Merkezin bildiği gerçek şu ve bunu halk olarak sokakta ki her insan konuşuyor. Siz ne kadar büyük hizmet yaparsanız yapın veya anketlerde en önde veya en sonra çıkın hiç birisi önemli değil. Teşkilat ve en önemlisi Koordinatörler ile özel ulakların ve merkezde biriken bilgilerin önemi var. Ve Genel Merkez biliyor ki AK Parti de en büyük sermaye Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Kim aday olursa olsun millet artık partiden çok Erdoğan adına ve ampul logosuna oy veriyor. Yani aday önemli değil artık.

Eskiden belediye başkanlıkları halk içinde en çok sevilenler olurdu. Milletvekili partilere göre seçilirdi. Bunların hepsi gitti. Şimdi varsa yoksa başbakan Erdoğan. O kadar seviliyor, o kadar hitabeti güzel ki, kimse başka bir konu ve isim şimdilik düşünmüyor.

Çiftçi acı çekse de, memur az maaş alsa da, emekli maaşı ile emeklese de Tayyip sevgi ve sevdası bir başka. Onun sevgisi ve korkusu olmasa inanın ki AK Parti de ANAP gibi 6 ay içinde gümler. Çünkü artık teşkilatlar, başkanlar hepsi başka yerlere çekiyor. Bu noktada halkın umudu Tayyip Amca. Kısacası Tayyip amca ne derse, kimi işaret ederse aday da en büyük ihtimal o...

Başkan Dündar mı, birileri yine laf salatası yapacak ama bana göre Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı... Kim ne derse desin... 2009  da neden olmadığı aşikar şimdi neden olmasın?. En başarılı iki başkandan birisi değil mi?

Gerisi hikaye. Burada ne mi olur.

Mutlu  ve (sağ)- lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR