Tavuk eti fiyatları da uçtu!

Tavuk eti fiyatları da uçtu!
Tavuk firmalarının son aylarda fiyatlara zam yapması vatandaşların tepkisine neden oldu. Yüksek fiyatlardan dert yanan vatandaşlar, fiyatı bir türlü düşmeyen kırmızı etin ardından tavuk etinin de fiyatının son günlerde artmasının nedenini merak ettiklerin

Son aylarda tavuk eti üretiminin azalması ve dalgalanan döviz kuru nedeniyle artışa geçen tavuk eti fiyatları vatandaşın cebini zorlamaya başladı. Kırmızı et fiyatlarının yıllardır cep yakması nedeniyle alternatif olarak sofralardan eksik olmayan tavuk etinin son süreçte kat kat artması, vatandaşların tepkisine neden olurken, fiyatların ilerleyen günlerde daha da artacağı öğrenildi.

Çarşamba İlçesi’nde uzun yıllardır şarküteri işi ile uğraşan Erdal Tokur, Son 1 ayda yapılan zamlarla tavuk eti fiyatları hem vatandaşın hem de esnafın canını sıktığını belirtti. Tokur,  "Tavuk eti üretiminin azalması ve döviz kurunun dalgalanması tavuk eti fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Sofralarda bulunan tavuk etinin fiyatının artması karşısında yetkililer önlem almalılar. Daha ekonomik olan tavuk eti fiyatlarının da artışa geçmesi hem bizleri, hem de vatandaşlarımızın canını sıkıyor." dedi.

Öte yandan ilerleyen günlerde tavuk fiyatlarının daha da yükselişe geçeceği, bayram öncesi vatandaşın tavuk etine talebinin artması halinde fiyatların yüksek fiyat üzerinden satışa sunulacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel