"Tartışma Gündem Düşürmeye Yönelik"

Tartışma Gündem Düşürmeye Yönelik
CHP Sözcüsü Haluk Koç, İstanbul İl Başkanı'nın açıklamalarının tartışılmasının gündemi düşürmeye yönelik olduğunu savundu

 

CHP Sözcüsü Haluk Koç, İstanbul İl Başkanı'nın açıklamalarının tartışılmasının gündemi düşürmeye yönelik olduğunu savundu. Açlık grevinde olan ister tutuklu olsun, ister hükümlü olsun, cezaevindeki her yurttaşın hayatından hükümetin sorumlu olduğunu kaydeden Koç, hiçbir insan hayatı üzerinden pazarlık yapılmamasını ve sağduyu ile sorunun çözülmesini istedi. BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda ise Koç, parti olarak sadece kürsü dokunulmazlıklarını savunduklarını vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK devam ederken açıklamalarda bulunan Koç, kutlamalara ilişkin yayımlanan yönetmelik hakkında Danıştay'a iptal için başvuru yaptıklarını, sürecin halen devam ettiğini kaydetti. Ulasal bilinci yok edilmiş, tarihi hafızası silinmiş bir toplumun ulus olamayacağını belirten Koç, olsa olsa ümmet olacağını, bunun yapılmak istendiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun, Ankara Valiliği gösteriyi yasaklaması üzerine oraya katılma kararı verdiğini anlatan Koç, toplantıya katılma gerekçesinin yasaklanması kararı olduğunu vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir