“Tarımla Dünyanın Dikkatini çekebiliriz”

“Tarımla Dünyanın Dikkatini çekebiliriz”
MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde serada topraksız tarım teknolojileri kullanarak üretim yapan Bostan Tarım Ürünleri A.Ş., domates hasat şenliği düzenledi

1'inci Bostan Tarım Domates Hasat Şenliği düzenledi. Salihli'deki hasat şenliğine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Bostan Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Küçükali, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı MHP'li Zeki Kayda, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz, Salihli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak, İlçe Tarım Müdürü Rıza Gülmez, İl Tarım Müdürü Hasan Çebi, Avrasya Grubu Genel Müdürü Haluk Tan, Avrasya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Erdoğan, Bostan Tarım Genel Müdürü Savaş Mete, Metro Holding İletişim Direktörü Necmi Hatipoğlu ve diğer yöneticiler katıldı.

tarim111.jpg

'TARIM İLE DÜNYA'NIN DİKKATİNİ ÜLKE OLARAK ÇEKEBİLİRİZ'

Törende yaptığı konuşmada tarımın vazgeçilmez bir sektör olduğunu vurgulayan Bostan Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Küçükali, "Ülkemizde çalışan her dört kişiden bir tarım sektöründedir. Ülke ekonomisinin ihracat boyutuna baktığımızda ise tarımsal ürünlerimizin düzenli bir grafik çizdiğini görmekteyiz. Türkiye'nin toplam ihracatında tarımsal ürünlerin payı her geçen artıyor. Tarım ile Dünya'nın dikkatini ülke olarak çekebiliriz. Dünya, tarımda, gıda da güven istiyor. En güvenilebilir gıdayı Türkiye olarak biz üretebiliriz. Dünya, tarımda dış pazar şartlarına uygunluk mu istiyor. Biz bunu yapabiliriz. Dünya tarımda yüksek teknolojik üretim mi istiyor. Bunu da biz yapabiliriz. Tarımda, tüm dünya ülkeleri içinde çok önemli bir yerimiz var. Türkiye, fındık, kayısı, incir, kiraz, vişne gibi ürünlerde birinciliğini korumaktadır. Tarımda sekiz üründe üçüncü, altı üründe de ikinci sıradayız. Dünya'da tarım ürünleri arasında 55 ürünümüz ilk on sırada yer alıyor. Hangi sektörde bu kadar önemli sırayı dünya ölçeğinde tutabilmişiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir