Tarım’da 2023 değerlendirmesi

Tarım’da 2023 değerlendirmesi
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı, İl Müdürü İbrahim Sağlam başkanlığında Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi

dsc-5833.jpg
Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen 2023 yılı değerlendirme toplantısına, İl Müdürü Sağlam’ın yanı sıra, İl Müdür yardımcıları, Şube müdürleri ve ilçe müdürleri katılım sağladılar.

Toplantıda; İl ve İlçe müdürlüklerinin 2023 yılı faaliyetleri; Bakanlık , Samsun Büyükşehir Belediyesi ve DOKAP kaynaklarıyla 2023 yılında Samsun’da gerçekleşen Projeler ve 2024 yılı için planlanan Projeler ile Samsun İli Tarımsal Üretim Planlanması kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

dsc-5841.jpg
Programda konuşan İl Müdürü İbrahim Sağlam, "5 Nisan 2023 tarihinde 5488 sayılı Tarım Kanunu'nda yapılan değişiklikle tarımsal üretim planlanması konusunda Bakanlığımıza yetki verilmiştir. Tarımsal Üretimin Planlanması Yönetmeliği 14 Eylül 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Tarımsal Üretim Planlanmasıyla, ürünlerin arz ve talep miktarı dikkate alınarak tarım havzası veya işletme bazında hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek, arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi sağlanacaktır. Bu kapsamda Samsun ili 2024-2026 yılı Hayvansal Üretim Planını ve Samsun ili 2024-2026 yılı Su Ürünleri Üretim Planı hazırlanarak bakanlığa gönderilmiştir. Bitkisel Üretim Planı hazırlanması çalışmaları devam etmektedir.” dedi.

Müdür Sağlam, “ Bizim hedefimiz; kırsaldan kente göçü önlemek, hatta tersine çevirmek suretiyle insanları doğduğu yerde doyurmaktır. 2023 yılı, kurumsal hedeflerimiz anlamında başarılı bir yıl olmuştur. Kurum olarak büyük bir özveri ve uyum içerisinde çalışarak, çiftçiye götürülen hizmette hiçbir aksama yaşanmasına fırsat vermeyen İlçe ve Şube Müdürlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Toplantı konuşma ve sunumlar sonrasında tamamlandı.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber