Tarım Ve Hayvancılık Destenlenmelidir

Tarım Ve Hayvancılık Destenlenmelidir
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “KİT Komisyonunda Ziraat Bankasının 2015, 2016 yılları Sayıştay denetim raporları üzerinde söz alarak çeşitli sorunları dile getirdi.”

Zeybek; Ziraat Bankasının asıl kuruluş amaçlarından biri, Ülkemizin tarım ve hayvancılığının desteklenmesidir. Tarım ve hayvancılık sektörünü yakından ilgilendiren Ziraat Bankasının görevi aynı zamanda Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile gerekli desteği daha çok sağlamaktır.

Ziraat Bankasının son dönemde tarım ve hayvancılığın dışında başka sektörlere de destek sağladığını görüyoruz. Ziraat Bankası gibi bir kurumun hizmetlerini çeşitlendirmesi, piyasada rekabet gücünü artırması önemlidir. Bankanın diğer sektörlere finansman sağlarken tarım ve hayvancılık sektörünü göz ardı etmemesi gerekli ve önemlidir.

ÜRETİCİLERİ BAŞKA BANKALARA MUHTAÇ ETMEYİNİZ!

   CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;  Tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizin talepleri Ziraat Bankası tarafından karşılanmadığı gerekçesi ile başka bankalardan kredi kullandıklarını görüyoruz. Kuruluş amacı tarım ve hayvancılığı desteklemek olan Ziraat Bankasının; tarım ve hayvancılık ta daha fazla imkân yaratmasını bekliyoruz.

   Zeybek; Ziraat Bankasının toplamda kullandırmış olduğu krediler içerisinde tarım ve hayvancılığa ayrılan payın düşük olduğu görülmektedir. Bankanın kullandırmış olduğu kredi dilimlerinin bir kısmının devamlı erteleme ile gelen kredi olduğu gerçeği, üreticinin kar edemediğini bu sebeple borcunu öteleme yoluna gittiğini gösteriyor.

    Zeybek; Tarım ve hayvancılık sektörleri dünyanın her tarafında devletler tarafından desteklenmektedir. Üreticilerimizi düştüğü durumdan kurtarmak zorundayız!  Ürettikleri ile borcunu öder duruma getirmeliyiz. Ertelenen krediler kullanılan krediler kapsamında gözüktüğü için tarım ve hayvancılık için kullandırdığınız krediler yetersizdir. Üreticiyi, başka bankalara ve tefecilere muhtaç ettirmeyin, gerekli kolaylıklarla kredi miktarını artırmalısınız.

ÜRETİCİ BORÇ BATAĞINDAN ÇIKARILMALDIR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Ziraat Bankası tarafından kredi kullandırılırken, bazı büyük firmalar için esnek tavırlar sergilenirken, küçük işletmelerde aynı tavrın gösterilmediği, hayvan ve tarım giderleri için daha katı kurların uygulandığı bu sebeple küçük işletmelerin farklı bankaları tercih ettiği görülmektedir.

 Ziraat Bankası tarım ürünlerinin hasat giderlerine destek vererek, et ve tarımda üretimin artması, ithalatın durması ülke ekonomisinin kazanması olacaktır. Küçük işletmelere finansman desteğini sağlaması ile üretici sayısı artacak ve bunun sonucunda üretimde kalite ile miktar artışı sağlanacaktır.

  Zeybek; Bankanın tarım kredileri içerisinde, küçükbaş, büyükbaş hayvan kredisi için kullandırılmış olduğu toplam kredinin % kaçı besicilere verilmektedir. Ziraat bankası Tarım Kredi Kooperatiflerine gerekli desteği vermeli bu süreçte üreticiler uygun ödene bilir kredi imkânları ile üretim özendirmelidir. Üreticilerimiz borç batağından çıkarılmalıdır. Dedi.

    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir