Tarım Sigortası Şart!

Tarım Sigortası Şart!
Küresel İklim değişikliğinin bu yıl en çok etkilediği bölgelerin başında gelen Samsun’da çiftçilere uyarı, “tarım sigortası yaptırın”

Küresel İklim değişikliğinin bu yıl en çok etkilediği bölgelerin başında gelen Samsun geçtiğimizi iki ay içinde bir çok sel felaketi yaşadı. Yaşanan sel felaketleri birçok can alırken Çok sayıda maddi kayba da neden oldu. Oluşan maddi kayıpların başında gelen tarım arazilerinin zarar görmesi geldi ve bir çok çiftçi tarım sigortası olmadığı için mağdur oldu.

Çarşamba’da bir çok çiftçi son iki ay içinde meydana gelen sel ve hortum felaketlerinden dolayı zarar gördü. Devletin sadece afet kapsamında yer alan bölgeler için yardım yaptığı biliyor. Çarşamba bu noktada afet bölgesi olmadığından kaynaklı ürünü zarar gören çiftçiler hiçbir yardım alamadılar. Ama ürünü TARSİM yani tarım sigortası ile sigortalatanlar Maruz kaldıkları zararın karşılığını aldılar.

Çarşamba ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman Tarım Sigortası ve küresel iklim değişikliği konusunda Çarşamba Bölgesinde tarım yapan çiftçileri uyararak çeşitli açıklamalarda bulundu. Akman Yaptığı Açıklamalarda, “Küresel İklim değişikliği bu yıl en fazla Samsun bölgesini etkilemiştir meydana gelen sel felaketlerinden kaynaklı bir çok tarım alanı zarar görmüş durumda. Yaşanan son sel felaketinde 19 Mayıs ve Bafra ilçelerinde binlerce dönüm arazi sular altında kaldı çiftçilerin ürünleri zarar gördü. Çarşamba bölgesinde de yaşanan sel felaketlerinden kaynaklı zarar gören çiftçilerimiz oldu. Ama dediğimiz gibi, bizim bu çiftçilerimiz için yapacak bir şeyimiz yok!.  Birkaç yıldır faaliyet de olan Tarım Sigortamıza çiftçilerimizi yönlendirmeye çalışıyoruz. Zarar gören çiftçilerimizin ürünleri sigortalı olsaydı, sigorta tüm masraflarını ve zararlarını karşılardı. Bundan dolayı çiftçilerimizi uyarmak ta fayda var. Önümüzdeki yıllarda da küresel iklim değişikliğinden kaynaklı bölgede buna benzer vakalar yaşanabilir. Çiftçilerimizin tekrar zarar görmemeleri için tarım sigortalarını yaptırmaları gerekiyor” diyerek önemli uyarılarda bulundu.

Haber-Foto Serkan Karahan

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber