Tarım Kredi Kooperatifi Kredi Limitlerini arttırdı

Tarım Kredi Kooperatifi Kredi Limitlerini arttırdı
Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerince ortaklara kullandırılan kredilerin limitleri artırıldı.

 

HABER – FOTO: AYHAN GONCA
 
Genel Müdür Abdullah Kutlu açıkladı
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu Tarafından yapılan açıklamayla, “Tarım kredi kooperatiflerinin ortaklara kullandırabildiği kredi limiti 40.000.- TL’den 50.000 TL’ye, Bölge Birliklerinin kredi onay yetki limiti 120.000 TL’den azami 250.000 TL’ye, Merkez Birliği onaylı kredi limitini ise 250.000 TL’den 500.000 TL’ye çıkarıldı.”
 
Atav “Tarımsal faaliyette bulunanların tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliriz.”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü  Mesut Atav,  ortaklara kullandırılan kredi üst limitinin arttırılmasının Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarına verilecek hizmet miktarının arttırılmasını sağlayacağını belirterek,” Bölge Birliğimize bağlı dört ilimizde 69 Kooperatif ve 7 büro ile çiftçimize hizmet vermekteyiz. Bölgemiz için özellikle Kooperatif limiti ile Bölge Birliği onaylı kredi limitinin arttırılması önemli katkı sağlayacaktır. Merkez Birliği onaylı krediler ise Bölgemiz ölçeğinde tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yeterlidir.
Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birrliği çiftçimize her türlü hizmeti sunabilmek ve onların refahını arttırabilmek gayreti içindedir. Bu doğrultuda tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmesi için çiftçimizin kaynak sıkıntısı ve tarımsal girdi sıkıntısı yaşamaması gerekir. Merkez Birliğimiz bu uygulamayla hem faiz indirimli kredi kullandırmaya hem de her türlü ortak ihtiyacını karşılamaya imkan sağlamıştır.” Dedi.
 
% yüzlük artış sağlandı, üst limit 500 Bin Lira
Atav konuyla ilgili açıklamasında “Ortaklara kooperatif yetki limiti olan Genel Şahıs Haddi dâhilinde 40.000 TL, Bölge Birliği yetki limiti olan Özel Şahıs Haddi ve Sözleşmeli Üretim Şahıs Haddi dahilinde 120.000 TL ve Merkez Birliği onayı ile azami 250.000 TL kredi kullandırılabiliyordu. Şimdi ise Tarım kredi kooperatiflerinin ortaklara kullandırabildiği kredi limiti 40.000.- TL’den 50.000 TL’ye, Bölge Birliklerinin kredi onay yetki limiti 120.000 TL’den azami 250.000 TL’ye, Merkez Birliği onaylı kredi limitini ise 250.000 TL’den 500.000 TL’ye çıkarıldı.” Dedi.
 
İndirimli krediye devam
Bilindiği gibi tarım kredi Kooperatiflerinin bu yıl ortaklarına kullandırmayı hedeflediği kredi miktarı 5 milyar TL. Bu kredinin Kullanım amaçlarına göre faizlerinin %100 e varan kısmı hazinece karşılanmakta, indirimli kredi kapsamında olmayan kredilerde bile yıllık faiz için de  %10 gibi düşük bir oran uygulanmaktadır. Orta Karadeniz Bölgesine hitap eden Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliğine Samsun Sinop Amasya ve Ordu illeri bağlı olup 90.000 Üretici ortağa hizmet verilmektedir.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir