Tarihi Sağlık Ocağı MÜZE mi oluyor?

Tarihi Sağlık Ocağı MÜZE mi oluyor?
İlçe de yıllarca Sungurlu Mahallesi sakinlerine Sağlık Ocağı olarak hizmet veren ve son 4-5 yıldan bu yana atıl bırakılarak kaderine terk edilen tarihi bina MÜZE olmaya gün sayıyor

Yıllarca Çarşamba Sungurlu Mahallesi sakinlerine Sağlık Ocağı olarak hizmet veren ve daha sonra Aile Hekimliğinin başlaması ile önce aile hekimliği şeklinde hizmete devam ettikten sonra kaderine terk edilen Tarihi bina da restorasyon çalışmalarına başlanıldığı öğrenildi. Tarihi binanın Yunanistanlı bir aileye ait olduğu da bir dönem gündeme gelen tarihi binanın  önce Kızılay Şube binası olması için yoğun çalışma yapılmış ancak İlçe Belediyesinin karşı çıkması ile ortada kalmıştı.

Daha sonra Kızılay' a verilmeyen binaya Kent Konseyi talip olmuş ve Belediye Meclisinden karar alınması için beklenilmeye başlanılmıştı. Yıllardır metruk bir şekilde kaderine terk edilen tarihi binaya sonunda Müzeler Müdürlüğü ile anlaşan Çarşamba Belediyesi MÜZE olarak binanın yeniden açılabilmesi için çalışmalarına hız verdi.

Çarşamba Belediyesinin Samsun Müzeler Müdürlüğü kontrolünde başlattığı restorasyon çalışmaların da binanın çatısı yıkıldıktan sonra zemini kazılarak betonla kaplandı. Tarihi binanın duvarlarında ki sıvalar da döküldükten sonra aslına uygun şekilde restorasyonunun tamamlanması için çalışmalar son sürat sürdürülüyor. Önce ki güne kadar içeriden çıkan molozları dışarı götüren personeller bina çevresini kontrol altına aldıktan sonra şimdi de binanın aslına uygun yapılması için restorasyon çalışmasına başladıkları ve kısa sürede tamamlanması ile birlikte Belediye kontrolünde veya Müzeler Müdürlüğüne bağlı oalrak Çarşamba Şehir Müzesi olarak hizmete açılacağı belirtiliyor.

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Kenan GÜN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber