Hasan TOPUZ

Hasan TOPUZ

TARİH VE KÜLTÜR BAHÇESİNİN MEKÂNI

TARİH VE KÜLTÜR BAHÇESİNİN MEKÂNI

Yıllardır üzerinde çalıştığım, Çarşamba’nın tarihi geçmişi benim için bir tutku bir sevda haline geldi. Zengin bir kültüre sahip olan yöremize ait bu objelerin bir yerde halka arz edilmesi bu dünyada görüp de mutlu olabileceğim en güzel şeylerden biri olacaktır. Görmek nasip olabilecek midir onu ancak Cenab-ı Rabbil alemin bilir. Eğer hayalimdeki bu tarih ve kültür bahçesi Çarşamba’yı bölgenin merkezi haline getirir. Sosyal ve ekonomik bakımından çok büyük ilerlemeler kaydeder, hayal ettiğim çalışmaya liderlik yapan her kim olursa adı Çarşamba tarihinin başına yazılır. Hayallerimi süsleyen bu tarih kültür bahçesinin merkezi neresi olmalıdır.
Adapark da kurulması iyi olur. Lakin biraz küçük gelir Adapark’da başlayan ırmak boyunca devam eden, önceki belediye başkanımız Hüseyin Dündar beyin imar ettiği geniş bir bölge var orada kurulabilir. Çarşambamızın tarihini okudum, araştırdım, öğrenmeye çalıştım. Âcizane bilgilerimi siz okurlarıma aktarmaya çalıştım. Çalıştıkça Çarşambamıza sevdalandım, rüyalarımı, hayallerimi süsledi. Hayallerle süslü masallarımız vardı ya bu masallardan çoğunda beyaz sakallı bilge bir adam çıkar “dile benden ne dilersen Keloğlan” der. Keloğlan sevdiği kıza kavuşmayı diler. Aksakallı bilge adam benim karşıma çıksa dile benden ne dilersen Hasan Hoca dese Güzel Çarşambamıza harika bir tarih ve kültür bahçesi (veya müzesi) dilerim derim.
İnşallah masaldaki aksakallı bilgeye kalmazda yeni belediye başkanımız Halit DOĞAN Beye benim gibi düşünen meclis üyesi Burhan Atsan ve arkadaşları hayallerimi gerçekleştirirler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan TOPUZ Arşivi