"Tarih bizi haklı çıkartacak"

Tarih bizi haklı çıkartacak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine katkı vermedikleri gerekçesiyle partisini eleştirenlere cevap verdi.

 

Kılıçdaroğlu, “Bugüne kadar hiçbir CHP’li hiçbir çocuğumuzun, gencimizin, yaşlımızın, kadınımızın saçının teline dahi zarar gelmesini asla ve asla istememiştir, istemeyecektir” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, Doğusuyla, batısıyla, güneyiyle ve kuzeyiyle nerede yaşanırsa yaşansın insanların kafasında bir kaygı olduğunu dile getirdi. Kaygıyı besleyen kökleri derinliğe uzanan bir sorundan kaynaklandığını belirten Kılıçdaroğlu, “Adına ister Kürt sorunu diyelim, ister terör sorunu, güneydoğu-doğu sorunu diyelim, ister Türk sorunu diyelim. Bir sorun var. Yani orta yerde bir cenaze var” dedi.

“CHP’NİN BARIŞA KARŞI OLDUĞUNU SÖYLEYENLERE CEVAP VERDİ”

16 Şubat 1999 yılında Abdullah Öcal’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirildiği tarih olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Dönem Bülent Ecevit’in başbakanlığı dönemidir. Abdullah Öcalan yakalandı getirildi, PKK’nın bütün unsurları yurt dışına çıktı. Türkiye’de terör sonlandırıldı. 2002 yılına kadar kimsenin burnu kanamadı. Şimdi halka soruyorum. 2002’den 2013’e kadar ne oldu. Nasıl bu PKK’nın silahlı örgütleri tümüyle gelip Türkiye coğrafyasına yerleştiler. İktidarda kim vardı. O iktidardaki hükümetin başında kim vardı. Onun adı Recep Tayyip Erdoğan mıydı? Acaba. Bülent Ecevit’in yaptığına bakın, Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığına bakın. Sosyal demokratların yaptığına bakın, AK Parti’nin yaptığına bakın. Barışın ve huzurun bir ülkede saç ayakları vardır. Üç temel saç ayağı vardır. Bunlardan birisi hukuk devleti ve demokrasidir. Hukuk devleti ve demokrasinin olmadığı bir yerde barıştan söz edemezsiniz. İkinci ayak insan hakları ve özgürlüklerdir. İnsan haklarının sınırlandığı, özgürlüklerin sınırlandığı bir yerde barıştan ve demokrasiden söz edemezsiniz. Üçüncü önemli ayak toplumsal uzlaşmadır. Demokrasinin kendisi bir uzlaşmadır. Farklı düşüncelere tahammül etmektir. Bu demokrasi içinde hukukun üstünlüğü önemlidir. Devlet meşru bir tüzel kişiliktir. Hukukun dışına çıkmaz. Hukukun dışına çıkanları cezalandırır. Yargı bunun için vardır. Bu yapmamız gerekiyor.”

Kaygıları dile getirdiklerinde CHP’nin barışa karşı dediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, “Bugüne kadar hiçbir CHP’li hiçbir çocuğumuzun, gencimizin, yaşlımızın, kadınımızın saçının teline dahi zarar gelmesini asla ve asla istememiştir, istemeyecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir