Taraftarın Emniyete tepkisi sürüyor

Taraftarın Emniyete tepkisi sürüyor
Eski Tayfa Tribün Lideri Hakan Alış 1461 Trabzon maçında yaşanan olaylar hakkında “Ortada bir suç varsa cezasını adalet vermelidir, polis teşkilatımız neden kendisini adaletin yerine koymaktadır.” dedi

 

Geçtiğimiz hafta oynanan 1461 Trabzon maçı sonrasında çıkan olaylara tepki göstermek için Çiftlik Caddesi’nde toplanan Samsunspor Tribün Grubu Eski Tayfa, yaptıkları basın açıklaması ile yaşanan olayları protesto ettiler.

ORTADA BİR SUÇ VARSA CEZASINI ADALET VERSİN

Pazar günü oynanan 1461 Trabzon maçı sonrasında Samsunsporlu taraftarlara polisin orantısızı bir güç kullandığını belirten Eski Tayfa Tribün Lideri Hakan Alış, “Öncelikle bu orantısız gücü ve eziyeti hak edecek ne yaptık. Asıl cevabı verilmesi gereken soru budur. Ortada bir suç varsa cezasını adalet vermelidir, polis teşkilatımız neden kendisini adaletin yerine koymaktadır. Teknolojinin bu kadar geliştiği çağda, polis teşkilatı elindeki kameralarla suça karışmış olanları belirleyip adalete teslim edebilirken hangi neden taraftarımıza bu kadar gaddar davranılmasını haklı kılabilir.” diye ifade etti.,

Vali Hüseyin Aksoy’un görevini yaptığını düşündüklerini söyleyen Hakan Alış, “Olaya öfkesini katan görevli veya görevlileri mutlaka sonuçları ile açıklamalı ve bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için diğer insanlara örnek olmalıdır. Bir diğer çağrımızda siyasetçileredir. Biber gazıyla, jopla mağdur edilen bizler bu kentin vatandaşları değil mi? “Maça giden dayak yer” gibi bir düşünceye mi sahipsiniz. Siz hangi kentte kim için siyaset yapıyorsunuz? Samsun insanının maruz bırakıldığı bu nahoş olay karşısında söyleyecek bir sözünüz yok mu?” ifadelerini kullandı.

SAMSUNSPORLULAR POTANSİYEL SUÇLU GÖRÜNMESİN

Samsunspor yönetiminin yaptığı ilk yaptığı sonradan kaldırdığı açıklamanın kendileri için önemli olduğunu ifade eden Alış, “Bu açıklamayı yapama cesaretini gösterdikleri için kendilerini takdir ediyoruz. Onların da içerisinde bulunduğu durumu çok iyi biliyoruz. Bu şehirde Samsunsporlular artık potansiyel bir suçlu muamelesi görmesin. Biz devletimize polisimize saygıda kusur etmeyiz, etmeyeceğiz. Zor günler geçiren Samsunsporumuza destek olmaktan başka bir amacımız yoktur.” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel