Tanrıverdi Camii büyüleyecek

Tanrıverdi Camii büyüleyecek
Çarşamba Orta Mahalle Sofuoğlu Caddesinde yıllardır ibadete açık olan Sofuoğlu Camisi Çarşambalı işadamı Recep Tanrıverdi’nin yapımını üstlendiği ve yeni cami inşaatında son mimari ve teknoloji ile tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi

Çarşambamızın yetiştirmiş olduğu Türkiye’nin sayılı Tekstilcilerinden Recep Tanrıverdi  babası  Abdullah Tanrıverdi Orta Mahalle Sofuoğlu Caddesinde yaptırdığı Sofuoğlu camisinde sona yaklaşılıyor. Eski adı Sofuoğlu Cami olan Caminin inşaatını Çarşambalı işadamı Recep Tanrıverdi’nin üstlenmesi üzerine cami dernek yönetimi yeniden inşa edilen camiye işadamının babası ve mahalle sakinlerinden Abdullah Tanrıverdi’nin adını koyarak işadamını ve babasının adını yaşatmak istediklerini belirttiler. 

 

 Abdullah Tanrıverdi Camii şerifin inşaat çalışması yeni akım camii mimarilerinden olup. özellikle plan ve projeyi diğer benzer mimarideki camilerden daha itinalı ve özellikli yaptığı görenleri hayran bırakıyor. Camii kubbesinin  dış beton zeminden sonra  kurşunla kaplanılan kısmının altına demir profillerden kafes gibi profil  yaptırarak üzerine kurşun kaplama yaptırmakta olduğu, ayrıca camii şerifin  eskisine nazaran daha geniş 6000  kişilik cemaate hitap edecek oranda yapıldığı açıklandı.

 

Camilerimizin özelliği olan minareler camilerin olmazsa olmazıdır. Özellikle Abdullah Tanrıverdi camiinde yapılan minare ise civarda ve Türkiye de benzeri olmayan tamamen değişik  mimari görünüm ile adeta  Sudi Arabistan’da ki Mekke ve  Kabe’nin  minarelerine  benzeyen harika görünümlü bir camii şerifi inşasında kaba ve çoğu çalışmalar tamamlandı.

Çarşamba Orta Mahalle Sofuoğlu Caddesine yaptırılan yeni camii şerifin, Camii alanının eski  yerleşkesinin dar alanda olduğu ancak işadamı Recep Tanrıverdi’nin çabaları ile  cami yanında ki ev sahibi ile anlaşılarak cami alanına dahil etmiş ve daha geniş bir alana sahip olmasına katkı sağlayarak daha büyük bir özveride bulunduğu açıklandı.

tanriverdi-camii-buyuleyecek-(1).jpg

Yeniden inşa edilen bu muhteşem caminin yanında ki bu alanda bulunan 2 katlı bina yıkılarak alan genişletildikten sonra bu alanın da cami ve mahalle sakinlerinin kullanımına sunacakları öğrenildi. Konu hakkında cami dernek yöneticileri, Çarşambamıza bu katkılarından dolayı Çarşamba’lı ve mahallemiz sakinlerinden olan Abdullah Tanrıverdi’nin oğlu Sayın Recep tanrı verdi ‘ye Çarşamba adına teşekkür ediyoruz. Katkılarının ve başarılarının devamını diliyoruz.

tanriverdi-camii-buyuleyecek-(2).jpgAyrıca camii inşaatımız ile yakından ilgilenen ve tüm sıkıntılara göğüs geren Salih Semizoğlu ve işin kontrolü ile devamlı Camii inşaatında başında kalan Ahmet Giritli’ ye de şimdiden teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. İslama ve dine hizmet eden her kuldan Allah razı olsun. Hepsine çalışmalarında başarılar temenni ederiz” şeklinde dua ederek destekleri nedeni ile teşekkür ettiler.

tanriverdi-camii-buyuleyecek-(3).jpg

Haber-Foto. Serkan Karahan

.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber