ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

TAM TEMİZLİK YAPILACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR!

TAM TEMİZLİK YAPILACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR!

Sayın Cumhurbaşkanımız, Belediye Başkanlarına seslenmeye devam etmektedir ve haklıdır da.

3 dönem kuralı gereği ve adları yolsuzluğa, ihaleye fesat karıştırmaya, devlet malına zarar verme vb. konularda adları karışmış ve adları FETÖ bağlantılarıyla anılan belediye başkanlarının görevlerini bırakma yada görevden alma konularının ve icraatlarının gerçekleşmesi konusunda titiz olduğunu gördük.

Merakla beklenen Büyükşehir Belediye Başkanlarının yanında çok sayıda ilçe belediye başkanları olduğu aşikârdır.

Birçok söylentilerle karşı karşıyayız.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanının da görevi hakkında dedikodular var ama net bir şey yok. 

Eğer 3 dönem kuralı gerçekleşirse ilçe belediye başkanlarına da yol görünmektedir.

Son zamanlarda hiçbir çalışma yapmayan, halkla barışık olmayan ve adları birden fazla olaylara karışan Belediye başkanlarının da koltuklarını bırakmaları istenmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız tüm belediyelerde tam bir temizlik yapacağa benziyor. Ayrıca makamları kendilerinin bırakması içinde zaman da vermektedir. Diyor ki aksi halde görevden biz alacağız. Bu söylem net bir görüntünün yansımasıdır. İstanbul’u örnek göstermesi bir uyarıdır. Eğer istifa etmezlerse görevden alınırlarsa partide hiçbir görevde bulunamayacakları söylenmektedir.
Ak Parti’nin bir dava partisi olduğunu bu davaya gönül vermişlerse kendilerinin ayrılması gerektiği vurgusu yapılmaktadır.
O zaman biz soralım;
Elinizde bir liste varmıdır?
 Bu başkanlar belirlendi mi?
O zaman bu başkanlara ayrılın yazısı gitti mi? 
O zaman bu yazı gitti de ayrılmayanlar çoğunlukta mı?
Bu uyarıyı neden yapıyorsunuz demez mi insanlar.

Şimdi soralım adları şaibeye karışmış  olan, haklarında dava açılan eski İç İşleri Bakanı Sayın Efkan Ala döneminde bu başkanlar yargılansın denilmesine rağmen haklarında davalar olan başkan ya da başkanlar FETÖ’den görevden alınan hakim- savcı, başsavcılar bu davalara dahil y ada müdahil olmuş mudur.

Acaba bu konular araştırılıp irdelenmiş midir.
Yoksa sumen altı mı edilmiştir.
İnsanların aklına bu tip sorular da gelmiyor değil ama ülkede bu kadar sıkıntı varken bu konulara sıra gelir mi onu da bilmiyoruz. Haklarında bilgi, belge, bulgu olan ve Külliye ve Ak Parti Genel Merkeze gönderilen klasörler dolusu evrakları olanlarda alınacaklar mıdır bilemiyoruz?

Sayın Cumhurbaşkanımızın söylem ve beyanları bu tip sıkıntıları olanların da alınacağına işaret etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı Ak Partiyi yenileme, gençleştirme 2019 seçimlerine yenilenmiş olarak vizyona çıkarma çalışması içerisinde olduğunu gözlemliyoruz.

Bu da doğru bir hamledir. Şahsımda bu görüşe katılmaktayım. Artık tüm belediye başkanlarının yenilenmesi yeni vizyon teni isimlerin siyaset sahnesine çıkması gerektiği inancındayım.
AK Parti 2019 tarihine kadar kendi içinde temizlik yapmazsa hem yönetim hemde belediye başkanları bazında yenilik olmazsa 2019’un çok vahim sonuçlar doğuracağını söylemek zorundayız. Biz yenilikler bekliyoruz. Her birimde yenilik bekliyoruz. Artık yeni simaların, gençlerin gelmesi dinamik, jenerik enerjisi dolu gençlerin siyasette yer almasını bekliyoruz.
Zamanı geçmiş miadı dolmuş insanlarla çok haşır neşir olmuş adları çok şeylere karışmış simalarda buralarda görmek istenmiyor.
Ak Parti’de tam temizlik kısa zamanda yapılmalıdır. Yoksa seçim yakındır sonuç %50+1 olmayabilir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi