Talay: “Hakaret ve Tehdit de Şiddettir”

Talay: “Hakaret ve Tehdit de Şiddettir”
Samsun KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Tuğba Talay, "Şiddeti halen fiziksel algılıyoruz. Aksine bir hakaret veya tehdit de şiddettir" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi çalışmaları ve faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan müdür Tuğba Talay, bazı kesimlerin şiddet kelimesini halen fiziksel olarak algıladığını, hakaretin veya tehdidin de bir şiddet olduğunu söyledi. Müdür Talay, "Merkezimiz Samsun merkezde bulunan 4 ilçelerdeki adli olaylarında ilk ifadelerinin alınmasında devreye girerek farklı bir çalışma uyguluyor. Aile içi şiddet olayında adli olaylarda ifadeler karakol yerine kurumumuzda alınıyor. İfadelerde şiddetin öyküsünü alırken şiddeti değerlendiriyoruz. Ailede şiddetin sıklığı ve derecesini ölçüyoruz. Şiddeti halen fiziksel algılıyoruz. Aksine bir hakaret veya tehditte şiddettir. Bununla birlikte cinsel şiddetle de karşılaşıyoruz. Şiddet görenlerin yanı sıra şiddet uygulayanlarla da görüşerek şiddetin nedenleri arasında alkol, uyuşturucu ruhsal rahatsızlıkla var ise arkadaşlarımızla ön görüşme yaparak tedavi sürecine doğru götürüyoruz" diye konuştu.

 

“AİLEDE ŞİDDET ÇOCUĞA YANSIYOR”

Aile iç şiddetin çocuğa yansıdığını söyleyen ŞÖNİM Müdürü Tuğba Talay, "Bizim adımız kadınla anılıyor olsa da bizim için en önemli unsur çocuklar. Şiddet öğreniliyor. Aile içinde yaşanan şiddet istemeden de olsa çocuğa yansıyor ve gelecekte o çocuğunda şiddete başvurması kaçınılmaz oluyor. Onun için ailelerin özellikle çocukların yanında kavga etmemeli hususunda tüm uzmanlar öneride bulunur. Merkezimiz ekip arkadaşlarımızla toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz. Bir dönem kamu kurumlarına gittik. Bunun yanı sıra denetimli serbestlik kapsamında olanlarla görüştük. Cezaevlerine giderek özellikle erkek mahkumlara yönelik şiddetle alakalı paylaşımlarda bulunduk. Ayrıca bizim kurumumuzun açılmasında Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy ile önceki Cumhuriyet Başsavcımız Ali Yeldan'ın büyük katkısı olmuştur. Kendileri emniyet ve hastanelerin kurumumuzla ortak çalışmaları için gerekli talimatları vererek bizlere yardımcı olmuşlardır. Kendilerine desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz