ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

TAKSİCİLER VE BAŞBAKAN

TAKSİCİLER VE BAŞBAKAN

Taksiciler bu toplumun olmazsa olmazlarıdır.
Günün 24 saati amme hizmeti yaparlar. İnsanlarımız eşini, çocuğunu ve yakınlarını onlara emanet eder onlarda bu kutsal emanetleri sağ salim yerlerine ulaştırırlar. Toplumun güven pencereleridir, taksici esnafı canını cebinde taşıyan esnaflardır. Bugün büyükşehirlerde ve kırsal bölgelerde yüzlerce meslek şehidimiz vardır. Bu vesileyle onları da rahmetle anmak istiyorum.
Bu konuyu neden gündeme aldın dersiniz?Sayın Cumhurbaşkanımız; Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı taksi duraklarına uğrama, onlarla muhabbet etme geleneği devam etmektedir. Sayın Davutoğlu’ndan sonra yeni başbakanımız Binali Yıldırın beyde bu geleneği takip edip Ankara ’da bir taksi durağına uğrayıp hasbihal etmiştir. Onların dertlerine ortak olmuş sıkıntılarını dinlemiştir. Bu ülkede toplumun nabzını tutan meslek gruplarından biridir taksiciler. Çünkü araçlarında her fikirden insanları taşırlar onun için bu ülkeyi yöneten liderler bunu bildiklerinden buralara uğrar, çay sohbet ederek analiz yaparlar sağ olsunlar. Sayın Cumhurbaşkanı ve başbakan haricinden taksicinin yanına uğrayan hiçbir idareci görmedim. Bunu Validen, Kaymakamından ve belediye başkanlarına kadar her birimi sayarım. Acaba bunların bu konulara hiç ihtiyaçları olmuyor mudur?
Onların bir taksici esnafına ayıracak 10 dakikaları yok mu?
Şimdi bir yukarıya bakıyorum bir de Çarşamba’ya bakıyorum.

30 yılı aşkın bu meslekle uğraşıyorum. Seçim zamanları hariç hiçbir siyasetçi ve idareci taksicilere uğramaz. Hatta onların ekmeğiyle oynar. Onları mağdur eder, bugün ilçemde oda başkanı hariç hiçbir idareci taksici esnafının dert ve sıkıntılarına merhem olmamıştır. Çarşamba’da 24 adet taksici esnafında 6’sı mağdur ve huzursuzdur. Bu ilçede hiçbir idareci bu duruma katkısı olmamış ve hepsi de bir taksi durağını ziyaret edince acaba Çarşamba’da ki siyasetçiler örnek alıyorlar mıdır ki dedim. Acaba büyükler taksi duraklarını ziyaret ederken buradaki siyasilerin aklından neler geçtiğini merak ederim.
Bir gün olacak, hesap dönecek! hiç unutmasınlar. Sayın Başbakan şöyle diyor, “Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde buralardayız” evet doğrudur buradakilerde Recep Tayyip Erdoğan ismi ve çatısı altında buradalar yoksa onlara buralarda kimse itibar etmezler bunu iyi bilmelerini hatırlatırım. Toplumun nabzını tutan Şoförler ve taksiciler zamanı geldi mi ders vermesini de bilirler.

Şuan Çarşambada taksici esnafının derdini dinleyen tek kurum Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Odası’dır. Bunun haricinde hiçbir kurumu siyasi taksici ve şoför esnafının sıkıntısını bilmemektedir. Ama seçim zamanı geldiğinde hepsi birden sıraya gidereler halkçı kesimler ufukta seçim olacaktır. Bakalım hangi siyasi kapımızı çalacaktır. Taksicileri yabana atanların bizde yabana atacağız.

Bu memlekette herkes birbirini tanır. Yaklaşık otuz ilden büyük bir ilçeyiz. Ama şoför esnafı hiç yabana atılacak bir esnaf topluluğu değildir. Bugün Çarşambamız’da 1500’ün üzerinde şoför esnafı mevcuttur. Her birinin ayrı ayrı sıkıntıları mevcuttur. Özellikle büyükşehirlerdeki meslektaşlarımızın sıkıntıları çoktur. Ekmek parası uğruna canlarını verenleri, bu memleketin en mağdur esnafındandırlar. Gündem oluşturduklarında dikkate alınırlar, sonra unutulurlar. Bu hep böyle olmuştur.

Artık ‘şoförlerin ve taksici esnafını duyun’ diyoruz. Konfederasyon ve odalar haricinde genel ve yazı siyasilerin ve bölge idarecilerin şoför ve taksici esnafına zaman ayırmasını istiyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi