Takım Neden Kayyuma Bırakılmıyor?

Takım Neden Kayyuma Bırakılmıyor?
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'a yapılan spor yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulunurken Samsunsporun geleceği hakkında yöneltilen sorular dikkati çekti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'a yapılan spor yatırımları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Bakan Kılıç, Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan Mustafa Dağıstanlı Spor salonunda basın toplantısı düzenledi. Samsun'a yapılan yatırımları açıklamak üzere kente gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş,Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, müsteşar yardımcısı ve AK Parti Samsun Milletvekili adayı Kamuran Özden, Ondokuz Mayıs Gazetecileri Cemiyet başkanı İsmail Temiz ve Samsun ile ilçelerde yayın yapan yerel gazete temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Yapımı tamamlanan veya çalışmaları devam eden yatırımları anlatan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç açıklamaların sonunda soru-cevap kısmına geçti. Bakan Kılıç'a ilk soruyu gazetemiz yazı işleri müdürü Erol Şeker yöneltti. Şeker, "Bu kadar yatırımları dile getirdiniz ama hiç açılış yapmadınız neden? Ayrıca tüm bu yatırımlar içerisinde bedensel ve zihinsel engellilere yönelik bir proje ve yatırım yapmayı düşünüyor musunuz?" dedi.

Bakan Kılıç, "Yoğun çalışma temposu içinde bulduk kendimizi, elbette ki açılışları yapacağız. Engelliler için ise unuttum hatırlattığınız için teşekkür ederim biliyorsunuz ki yaptığımız tüm projelerde dile getirdiğiniz engellilerimizin de kullanabileceği proje ve tesisler zaten yapılmaktadır. bakanlık olarak yaptığımız tüm projelerimizin içersinde bedensel ve zihinsel engellilerimizin de kullanabilecekleri bir yapıyı yaparak hizmete açıyoruz onlar için ayrı te4sise gerek kaldığını sanmıyorum" dedi.

Gelen ikinci soruda ise konu Samsunspor'a yöneldi. Gazeteciler Avni Demir ve  Oktay Öztürk'ün  sordukları sorularda Samsunsporda maddi sıkıntı olduğunu bakanlık olarak Samsunspor'a yardım yapılıp yapılmayacağını ayrıca  takıma koyulan temliklerin kaldırılıp kaldırılmayacağına yönelik de bir çalışmanız olacak mı? şeklinde sordular. Bakan Kılıç ise bakanlık olarak böyle bir çalışmanın içine giremeyeceğini ancak hem spor bakanı olarak hem de Samsunlu bir milletvekili olarak şu kadar yardım yaptık bu kadar yardım yaptık deme lüksümüz yok ama biz Samsunsporumuz için geçmişte olduğu gibi bugünde gerekli yardım ve desteklerimiz her türlü yapıyoruz şeklinde cevapladı.

Gazetemiz yazı işleri müdürü Erol Şeker ise Samsunspor konusunun yıllardır kanayan bir yara olduğunu bu nedenle net bir çalışmanın neden yapılmadığını dile getirerek, "Bu takımın son 10 yıllık süre geriden alınarak tüm hesapları, gelir giderleri neden bağımsız muhasebecilere devlet tarafından araştırma yaptırılmıyor, marka şehir dediğimiz Samsun ve Samsunspor için bakanlığın bildiğim kadarıyla yapacağı bir şey yok. Dernek tüzüğü gereği bu görev sanırım Samsun valiliğinde sayın valim siz yeni bir yönetim seçilmeli açıklamanız doğrultusunda takımı kayyum yönetimine  bırakıp yukarda bahsettiğim araştırmalar yapılarak kimin ne kadar alacağı var kim ne kadar borçlu hepsinin temizlenip sorunsuz ve tertemiz bir takım haline getirerek neden kongreye götürülmüyor? şeklinde soru yöneltti.

Erol Şeker'in sorusuna Samsun Valisi İbrahim Şahin öncelikle Samsunsporda böyle bir çalışma yapabilme noktasında konu iç işleri bakanlığını ilgilendirmektedir biz sadece bu şehrin takımını maddi ve manevi olarak ve şehirle barışık bir şekilde başarılarını sağlamakla yükümlüyüz diyerek şöyle devam etti. Şahin, "Samsunspor'un asıl sorunu eski temlik dediğimiz borçlardır. öncelikle bu temlik sözünün icramı ya da başka bir şey mi olduğu netleşmelidir. İcra ise kanun gereği kimin ne alacağı varsa belirlenmeli ve bir düzene sokulmalıdır. Bunlar yapılmadığı sürece Samsunspor'un başına kim gelirse gelsin aynı sıkıntılar yaşanacaktır ama biz diyoruz ki bu sıkıntılar olmasın şehir birlik beraberlik içinde bir marka dediğimiz Samsunspor'a destek vererek düştüğü bu durumdan çıkartmalıyız. Bunun içinde gördüğüm kadarıyla mevcut yönetime bir güvensizlik söz konusu. Bunun için yeniden kongreye gidilerek ya mevcut yönetim güven oyu almalı veya yeni bir yönetim gelerek bu sıkıntılar giderilmelidir asıl sorun güven sorunudur" dedi.

HABER-FOTO - Ayhan GONCA- Elifnur TURGUT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir