TAFLAN, BOSNA HERSEK’TE

TAFLAN, BOSNA HERSEK’TE
ATGB Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Aday Adayı Adem Taflan, Bosna Hersek’te bir dizi ziyaretlerde bulundu.

2005 Yılında Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavsiyeleri üzerine Saraybosna Eğitimi Geliştirme Vakfı tarafından kurulan (IUS) Saraybosna Üniversitesi 2005 yılında Akademik eğitime başlamış ve Üniversite de dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler eğitim görmeye başlamıştır.

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye Cumhuriyetinin ilk Başkan'ı Recep Tayyip Erdoğan'a Saraybosna Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verildi. Fahri Doktora merasimine AK Parti Çarşamba İlçe Belediye Başkan aday adayı Tarihçi- Yazar Adem Taflan'da ATGB adına törenlere katıldı. Tören akabinde Taflan, IUS Rektörü Samsun İmam Hatip Lisesi mezunu (İHL) Prof Dr. Ahmet Yıldırım'la bir araya gelerek bir süre tören ve ülke siyaseti ile ilgili bilgi alış verişinde bulundular.

AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Aday adayı Tarihçi - Yazar Adem Taflan, Saraybosna Üniversitesi hakkında da ayrıntılı ve daha geniş bir bilgi aldığını belirttiği IUS Rektörü Samsun İmam Hatip Lisesi mezunu (İHL) Prof Dr. Ahmet Yıldırım'a kendisine ve özellikle ATGB'ye göstermiş olduğu  misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Teşekkür konuşmasında Tarihçi - Yazar Adem Taflan, ''Bosna bize rahmetli Lider Aliye'nin emanetidir. Bizim için İstanbul neyi ifade ediyorsa Saraybosna’da aynı şeyi ifade ediyor. 90'lı yıllarda büyük bir dramın yaşandığı bu coğrafya da Ümmetin Avrupa'da ki kalesidir Saraybosna. Onun için ATGB olarak Bosna’yı ve Saraybosna Üniversitesini çok  ama çok önemsiyoruz'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir