Susuz köyün muhtarından şaşırtan tepki

Susuz köyün muhtarından şaşırtan tepki
60 yıldır su sıkıntısı çeken Kars’a bağlı Eşmeçayır köyünün muhtarı, susuzluk sorunu çözüme kavuşmadığı için muhtarlık mührünü, yetkilerini ve kravatını, koyun sürüsü arasındaki bir koça devretti.

 Köyde yaşayan vatandaşlar su probleminin çözülmesi için yardım istedi.

Kars’a 110 kilometre uzaklıkta bulunan, 2 bin nüfuslu Eşmeçayır köyünde yaşayan vatandaşlar yaşanan su sıkıntısı nedeniyle suyun büyük bir kısmını marketlerden temin ediyor. Köye, 2001 yılında bağlanan bir şebeke suyu yetmediği için köylüler çareyi arabalar ile köye 3 kilometre uzaklıkta bulunan bir kaynaktan bidonlarla su getirmekte buldu. Eşmeçayır Köyü Muhtarı Hacı Çelik, yaşanan su sıkıntısına dayanamayarak, kravatını, muhtarlık mührünü ve yetkilerini köyde bulunan bir koça devretti. Muhtarın, kravatını koçun boynuna asması ve muhtarlık müdürünü vermesi ilginç görüntüler oluşturdu. Çelik, köyüne su gelinceye kadar kravatı takmayacağını ve devletten yardım istediğini belirtti.

“MUHTARLIK KOÇ BEYEFENDİYE KALSIN”
350 haneli köye hizmet beklediklerini ifade eden Eşmeçayır Köyü Muhtarı Hacı Çelik, “60 yıldan beridir susuzuz, 2001 yılında bir şebeke suyu verildi. Verilen o şebeke suyunu sabah 5’ten akşam 5’e kadar açık tutuyoruz ancak köyün bir kısmına yetecek kadar su sağlayabiliyoruz. Yetkililerin bu durumu düzeltmelerini istiyoruz bize yardım esinler. Biz arabalar ile su ihtiyacımızı görmeye gittiğimiz zaman bütün mazotumuzu yolda harcıyoruz, çok mağdur durumdayız . Getirdiğimiz suları, güneş enerjisi ile suyu ısıtan panellere döküyoruz ve böyle yıkanabiliyoruz. Ben ayda 900 TL maaş alıyorum ama bu su sıkıntısı yüzünden 2 bin TL zarara giriyorum. Su gelmeyene kadar bende kravatımı koça devrediyorum. Artık muhtarın mühürde bu koçundur. Su gelene kadar benim muhtarlığım ‘koç beyefendiye’ kalsın” dedi.

"MARKETTEN İÇME SUYU ALIYORUZ"
Eşmeçayır köyünün sorunları arasında en önemlisinin su sıkıntısı olduğunu belirten köyde yaşayan vatandaşlar, “Bizim için en önemli sorunların ikincisi köyün yollarıdır. Biz bidonlar ile hayvanlarımıza su getiriyoruz 24 saat boyunca. Hayvanlarımız buradan akan pis suyu içiyorlar. Bizim suçumuz nedir? Biz marketlerden içme suyu alıyoruz. Devlet neden bize bakmıyor, sorunlarımızı çözmüyor” diye konuştu.
Öte yandan, Eşmeçayır köyünde 2013 yılında köy heyetinin gösterdiği bölgede sondaj çalışması yapıldığı ancak bu bölgede yeterli su bulunmayınca 2015 yılında köy heyetinin başka bir yer belirlediği ifade edildi. Burada yapılan sondaj çalışmalarında su bulunduğu ve 2015 yatırım programına alındığı, yılsonuna kadar da köyün su sorununun giderileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir