Suriye uçağının indirilmesi büyük hataydı

Suriye uçağının indirilmesi büyük hataydı
Halk ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, partisinin örgütlenme çalışmalarını takip etmek için geldiği Antalya’da Türkiye gündemini değerlendirdi.

 

Son üç ayda Türkiye’nin birçok bölgesinde partiye karşı aşırı bir teveccüh olduğunu kaydeden HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, partiye katılımların arttığını bildirdi. Pamukoğlu, “İlk gün İzmir ve Manisa, dün Aydın ve Muğla’da, bugün de Antalya’da çalışmalar yürüteceğiz. Yarın da Konya’ya gitmeyi planlıyorum. Yerel seçimlerle ilgili yapacağımız hazırlıklarla ilgili görüşmeler yapıyorum, bazı talimatlar veriyorum” dedi.

Türkiye’de yaşanan son durumun halkı huzursuz ettiğini kaydeden Pamukoğlu, “Güvenlik konusu en büyük huzursuzluk. Suriye’den başlayıp, Kuzey Irak’taki otonom Kürdistan’a, İran’dan Ermenistan sınırına kadar herkesle dişe diş, göze göz kavgalıyız. Dövüşüyor haldeyiz. 1923’ten beri ilk defa böyle güneyden ve doğudan tamamen bize hasım ülkeler ve hükümetlerle çevrilir durumdayız” şeklinde konuştu.

Son 4-5 ayda PKK eylemlerinin kesintisiz olarak devam ettiğini, yoğun şekilde yapılan eylemlerden halkın huzursuz olduğunu belirten Pamukoğlu, insanların yeni bir siyasi hareket, yeni bir parti aradığını söyledi. Son yapılan çalışmalarda halkın yüzde 60’nın yeni bir siyasi lider beklediği sonucuna vardıklarını kaydeden Pamukoğlu, “Halk ve Eşitlik Partisi genç ve dinamik bir parti. Gençlerin ağırlıklı olduğu bir parti. Partimize olan teveccüh arttı. Teveccüh artınca da bizim işimiz arttı. Bu tempoyu karşılamak için biz de kendi tempomuzu artırdık” dedi.

“SURİYE UÇAĞININ İNDİRİLMESİ BÜYÜK HATAYDI”

Pamukoğlu, Suriye uçağının Ankara Esenboğa Havalimanı’na indirilmesiyle ilgili olarak da, “Uçağın indirilmesi çok büyük yanlışlıktı, büyük hataydı. Dış haber alma servislerinin verdiği bir bilgiyle bunu yapmayacaklardı.Uçak Suriye’nin, kalkılan yer Moskova, iddia edilen malzemeler de Ruslara ait. Sonra ne çıktı. Biraz soğukkanlı hareket etmek gerekiyordu. Siyasi kültür gerekiyordu. Rusya isterse bugün 50 tane yoldan 40 tane vasıtayla onların en alasını bile Suriye’ye gönderir. Bunu bilecektiniz. Onun sivil hava yollarıyla malzeme göndermeye ihtiyacı yok ki” diye konuştu.

Türkiye’nin yüzde 64 doğalgaz ve kaynaklar itibari ile Rusya’ya bağlı olduğunu ifade eden Pamukoğlu, “Devlet adamlığı olgunluğu ve soğukkanlılığı olmadan bu işler zor. Güneyimiz kuşatılmış, doğumuz kuşatılmış, şimdi kuzeyimizi de kapattık. Sadece Trakya ucunda Bulgar’la Romenler kaldı. Onlarla da şimdilik bir kavgamız yok. 1923’ten beri Türkiye devleti ilk defa bu duruma geldi. Tam bir fiyasko” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel