Su Ürünleri Yasağı sona erdi…

Su Ürünleri Yasağı sona erdi…
Çarşamba Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gırgır ve trol ağları ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçılar için 15 Nisan 2014 tarihinde başlayan genel av yasağı, gırgır ağları ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçılar için 1 Eylül 2014 de sona erdiğ

Çarşamba Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, “Balıkçılarımızın avcılık faaliyetleri esnasında Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 3/1 Numaralı Tebliğde belirtilen kurallara uyması ülkemiz balıkçılık sektörü ve tüm sektör çalışanlarının geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle zaman, yer, ağ ve boy yasaklarına uyularak bilinçli ve dengeli avcılık yapılması balıkçılığımızın sürdürülebilirliği açısından son derece önemlidir.” Denildi.

Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman yaptığı açıklamada, yeni av sezonunun hayırlı olmasını dileyerek şu açıklamalarda bulundu. Akman, “’Aşırı avcılık, tekne sayıları ve teknolojik gelişmeler  sonucunda su ürünlerine üreme sonucunda cinsi olgunluğa gelmemiş küçük balıklar avlandığından balık boylarında küçülme ve avlanma periyodunda kısalma oluşmuş ve ekolojik denge bozulmuştur. Sonuçta geçimini denizden sağlayan insanların kazancı azalmakta ve balık tüketimi düşmektedir. Bu nedenle zaman, yer, ağ ve boy yasaklarına uyularak bilinçli ve dengeli avcılık yapılmalı ve bu zenginliğimiz gelecek nesillere de aktarılmalıdır. Bütün balıkçılarımıza güzel bir gelecek için, avlanma usul ve esaslarına uymaları temennisiyle;  bol kazançlı bir sezon dileriz. ‘’ dedi.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber