Su Ürünleri Kooperatifi'nden Başkan Köktaş'a Ziyaret

Su Ürünleri Kooperatifinden Başkan Köktaşa Ziyaret
Samsun İlkadım Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atalay Alver ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'ı ziyaret etti

 

HABER: Ayhan GONCA

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun İlkadım Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atalay Alver ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Kooperatifin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Atalay Alver, üyelerin beklentilerini ve taleplerini Başkan Fuat Köktaş'a iletti.
Özellikle hamsi avlama yasağı konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Başkan Alver, yurt dışında büyüklük olarak hamsinin tutulması 7 cm iken, Türkiye'de 9 cm altında olan hamsinin tutulmasının yasak olduğunu, Türkiye de yine çinekopun 20 cm, yurt dışında ise 14 cm olmasından ötürü avlanamadıklarını, geçimini bu yolla sağlayan üyelerin zor durumda kaldığını, kredi taksitlerini ödeyemediklerini, hurda tekne alımlarının paralarının erken ödenmesi konusunda beklentileri olduğunu söyledi.
Talepleri değerlendirip gerekli mercilere ileteceklerini belirten Başkan Fuat Köktaş da, "Avcılıkta belirli dönemlerde yasaklar uygulanmaktadır. Bunların bazıları AB uyum yasaları çerçevesinde olmuştur. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Yeni Balıkçılık Tebliği kapsamında balık nesillerinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla, bazı balıkların asgari avlanabilir boy uzunlukları ile avlanmalarının yasak olduğu zamanlarda da değişiklik yapılıyor. Bu kararlar Su Ürünleri İstişare Kurulu'nda tartışılan tebliğ, üniversiteler, araştırma kuruluşları, balıkçı örgütleri ve tüm paydaşların görüşleri alınarak hazırlandığını da unutmamak gerekir. Konuyla ilgili olarak taleplerinizi, gerekli yerlerle paylaşarak, neler yapılabilir araştırmamızı gerçekleştirip sizleri bilgilendireceğim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel