MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

SPORLA ZİNDE KALIN

SPORLA ZİNDE KALIN

Hepimiz gerek sağlık uzmanlarından gerekse büyüklerimizden sporun ne kadar faydalı olduğunu sık duyuyoruz fakat düzenli spor genellikle ihmal edilen veya sürekli ertelenen konuların başında geliyor. Oysaki spor, bizi formda tutar ve fizik olarak iyi görünmemize aracılık eder. Kaygı ve depresyonu azaltır, kendimize olan güvenimizi artırır ve stresle baş etmemizde bize yardımcı olur.

Kısacası kendinizi bedenen ve ruhen sağlıklı hissetmek istiyorsanız spor kaçınılmazdır. O yüzden vakit kaybetmeden en kısa zamanda sporu hayatınıza katmalı ve bir daha asla bırakmamalısınız. Eğer aklınızda nereden başlamalıyım, benim için en uygun dalı hangisi gibi sorular varsa merak etmeyin.. Sizi kendinize getirecek, hayat kalitenizi artıracak, hem bedensel hem de ruhsal anlamda daha da sağlıklı hissedeceğiniz birkaç dalını sizin için mercek altına aldık.

Koşu: aletsiz olarak yapabileceğiniz en pratik ve en faydalı sporların başında geliyor. Koşmak, vücudun tüm iskelet sistemini harekete geçirir. Koşmak fazla enerji gerektirir ve vücut bu enerjiyi sağlamak adına deposunda ki kalorileri harcar. Bu yüzden düzenli kilo vermek için etkilidir. Koşma sayesinde kalbiniz daha ekonomik ve daha uzun süre çalışır. Ayrıca koşu, obezite, yüksek tansiyonu, kolesterol ve diyabet gibi hastalıklar da mücadele etmede yardımcı olur. Tüm bunların yanında, stresi azaltır ve bireylerin kendini iyi ve mutlu hissetmesine olanak sağlar.

Basketbol: Basketbol seyretmesi kadar oynaması da çok zevki bir spor dalıdır. Düzenli basketbol oynamanın insan sağlığına faydası saymakla bitmez. Öncelikle, fiziksel performansınızı geliştirir. Kalp rahatsızlığı riskini azaltır. Yüksek tansiyonu olanların, tansiyonunu kontrol altında tutmasına yardımcı olur. Kalbinizin bir atımda vücuda pompaladığı kan miktarını artırır. Bunların yanında, stresle başa çıkmanıza yardımcı olur. Hayatın her alanında herhangi bir zorlukla karşılaştığınızda, size ekstra bir mücadele gücü verir.

Masa Tenisi: Masa Tenisi, dünyanın en iyi beyin sporlarından biri olarak kabul edilir. Zaten, Çinli'ler bu sporu beyin jimnastiği şeklinde tanımlanıyor. İnsanın refleksini ve karar verme kabiliyetini artırır. Terleme yoluyla vücuttaki toksinleri atar, kasları doğal yoldan çok uyumlu şekilde komple çalıştırır. Çok sayıda önemli faydaları vardır. El, göz koordinasyonu geliştirir. Masa Tenisi, kaslarınızı ve zihninizi çalıştırırken aynı zamanda eğlenmenize, güzel vakit geçirmenizi sağlar.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi