Sporda Şiddet Sempozyumu Başladı

Sporda Şiddet Sempozyumu Başladı
“Sporda Şiddetin Temelleri ve Önlenmesi Yönündeki Stratejiler Sempozyumu” Samsun'da geniş katılımla başladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Avrupa Birliği Komisyonu Taiex tarafından Samsun Grand Amisos Otel’de düzenlenen “Sporda Şiddetin Temelleri ve Önlenmesi Yönündeki Stratejiler Sempozyumu”nda konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, spor ve şiddet kelimelerinin birbiriyle örtüşmediğini söyledi. Vali Aksoy, “Spor ve şiddet konusu sadece Samsun'un veya Türkiye'nin sorunu değil, dünyanın birçok bölgesinde karşılaşılan bir sorun. Sporda Fair-Play duygularının üst noktalara çıkartılması hususunu herkesin çok iyi benimsemesi, özümsemesi ve bu bağlamda yürütülecek çalışmalarda her türlü katkıyı vermesi gerekiyor” dedi.

6222 sayılı Yasa’nın çıkmasından sonra 2011 ve 2012 yıllarında Samsun’da 79 olay olduğunu söyleyen spordan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, “6222 sayılı Yasa ilk çıktığı yıllarda, Samsun'da ihlallerle ilgili toplam 79 olay olmuş. 2011 ve 2012 yılları arasında bize 79 tane soruşturma dosyası geldi. Biz bu 79 soruşturma dosyasını ile ilgili davalar açtık. Tebliğlerde bulunulurken, o kişilere işlemiş olduğu eylemin, tebliğin altında bulunan kısımda kanun maddelerini açıkça yazdık. 'Sen, taşkınlık yaparsan, mala zarar verirsen, ceza maddesi şudur' diye tebliğ ettik. Samsun'a gelen her taraftara kanunu verdik, 'git arkadaşına, taraftar grubundakilerde oku' dedik” diye konuştu.
06-07 tarihleri arasında düzenlenen “Sporda Şiddetin Temelleri ve Önlenmesi Yönündeki Stratejiler Sempozyumu”na ayrıca İspanya, Polonya, Romanya, Portekiz ülkelerinden yetkililer ile akademisyenler katılıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz