Sporcuya Müteahhit çilesi

Sporcuya Müteahhit çilesi
Samsun'un Çarşamba İlçesi’nde Ayvacık Yolu üzerinde yapılan Yeni Kapalı Spor Salonu'nun inşaat çalışmaların da bina tamamlanmadan tamirlik hale gelmesinden kaynaklı yetkilileri çileden çıkarttığı iddia ediliyor.

Çarşamba Belediyesi ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol ile Ayvacık Yolu üzerinde Yeşilırmak Stadyumu yanında Yeni Spor Salonu müteahhit hataları yüzünden bir türlü tamamlanamadığı iddia ediliyor. Yaklaşık 6 bin metrekare alan üzerinde inşaatı başlayan ve bir türlü tamamlanamayan Kapalı spor salonunda 2 bin kişilik olacak şekilde projelendirilmiş içinde antrenman salonları ve diğer sosyal donatılar yer alması hedefleniyor.  İlk andan itibaren büyük heyecan yaratan spor salon inşaatının yıllardır tamamlanamaması nedeni ile inşaat "Bitmeyen aşkları anımsatıyor" şeklinde yorumlanmaya başladığı iddia ediliyor.

'Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binayı bekliyor'

2016 yılı başında açılması planlanan Kapalı Spor Salon inşaatında yağan yağmurlar sonrası oluşan hasarlar nedeni ile bina inşaatı yeniden tadilata alındığı iddia edildi. Binanın inşaatının kısa sürede  tamamlanması hedeflenerek çalışmalara başlanmış ve 2 ay önce açılması bir kere daha ertelenmişti. Bir türlü tamamlanamayan yeni Kapalı Spor Salonu İnşaatı için geçtiğimiz  Kasım ayı ortalarında Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt tarafından gazetemize yaptığı açıklamasında, "Çarşamba belediyesinin inşaat çalışmasını  sonlandırarak Bakanlığa yeni tesisin teslim etmesini bekliyoruz. Bu nedenle mevcut binaya tadilat yapamıyoruz ve bakım yapamıyoruz."diyerek şöyle devam etmişti.   

'Belediye sıkıntıları bir türlü çözemedi'

Yeni kapalı spor salonu inşaatının söz verilmesine rağmen iki üç defa taahhüt edilen tarihlerde  tamamlanarak geçici teslimi yapılmadı. Bu nedenle de Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak bizler de mağdur ediliyoruz şeklinde açıklama yapan Özyurt, "Kapalı Spor salonu ile ilgili yetkililer, Kasım ayı sonu  itibari ile her ne olursa olsun yeni kapalı spor salonunun yeniden son durumu gözden geçirilerek belediyenin çalışmaları tamamlamasını ve yeni binayı Aralık ayı itibari ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü nezdin de bakanlığımıza teslim etmeleri için yoğun çalışma yapıyoruz. Yeni kapalı spor salonumuzun Çarşamba Belediyesi tarafından tüm sıkıntılarının tamamlanarak kısa sürede bizlere teslim edileceğine  inanıyoruz." şeklinde açıklama yapmıştı.

'Yeni bina açılmadan hasara uğradı'

Ancak Haber Expres Gazetesi olarak yeni kapalı spor salonunun akıbeti ile Gençlik ve Spor İl müdürlüğüne devrinin yapılıp yapılmadığını merak eden vatandaşlar yeni kapalı spor salonuna giderek çalışmaları yerinde inceledikleri öğrenildi. Bu  çalışmaların henüz tamamlanmadığı için teslim edilmediği belirtilmesine rağmen asıl gerçek çok farklı olduğu ortaya çıktı. Yeni kapalı spor salonu inşaatın tamamlanma aşamasında yağan yağmurla beraber binanın kazan dairesi, tuvaletler, zemin fayanslarının ve zeminin su çekmesi ve taşkını nedeni ile çökmüş, ofis malzemelerininse rutubetten kaynaklı küflenmeye başlaması nedeni ile binanın teslim edilemediği bu eksik ve hataların onarılması için yeniden kapsamlı tadilata alındığı öğrenildi.

'Yeni  bina tamamlanmadığı için sporcular mağdur'

Mevcut yapılan tadilata rağmen  Yeni Kapalı Spor salonu çevresi ve içinde bir kere daha yağmur sularından etkilenmesi nedeni ile duvarlarının ıslak olduğu dikkatlerden kaçmazken, seyirci tribün koltuklarının döşenmediği, diğer spor malzemelerin yerleştirilmediği gibi zemin probleminin de tamamen giderilemediği öğrenildi. Çalışmaların tamamlanamaması nedeni ile binanın teslim alınamamasından kaynaklı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün büyük sıkıntı yaşadığı öğrenilirken diğer yandan spor salonundan son zamanlarda yararlanan sporcularla birlikte Engellilerin antrenman yapmakta oldukları mevcut kapalı spor salonunun da soğuk ve kullanılamaz hale gelmesi nedeni ile bir an önce çözüm yollarının bulunması gerektiği belirtiliyor.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor