Spor Dallarında Kurs Beklentisi!

Spor Dallarında Kurs Beklentisi!
Koronavirüs nedeniyle ertelenen geçtiğimiz aylarda alınan kararla kursların tekrar açılması kararının ardından spor dallarının kararın dışında bırakılmasının ardından spor kulüp ve eğiticileri Samsun Valisi Zülkif Dağlı’dan yardım isterken, Çarşamba Halk

‘KURSLAR SPOR BRANŞLARI HARİÇ BAŞLADI’

Samsun İl Hıfzıssıhha Kurulunun son aldığı kararlara göre “spor dalları” dışındaki özellikle kapalı alanlarda açılmasına izin verilen kursların başlamasına rağmen aylardır özellikle Spor Branşlı tüm dallarda kursların açılmasına müsaade edilmesine spor branşları ile uğraşan ve Halk Eğitim Merkezinden kurs veren eğitmenler ile kulüplerden tepkiler artarak devam ediyor. Samsun Valisi Zülkif Dağlı’ dan kurslarının açılmasını isteyen kursiyerlerin Halk Eğitim Merkezi’ne yönelik tepkiler gösterilmesi nedeni ile Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Enver Şahin konu hakkında açıklama yaptı.

‘TEDBİRLER MAKSİMUM DÜZEYDE’

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde verilen kurslar hakkında Çarşamba Halk Eğitim Müdürü Enver Şahin , ''14 Mart 2020 tarihinden itibaren Korona virüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde bütün eğitim öğretim faaliyetleri bakanlığımız tarafından durdurulmuştu. 8 Haziran 2020 tarihinde Halk Eğitim kursları Covid-19 ile ilgili gerekli tedbirler almak şartıyla serbest bırakıldı. Bizde maksimim düzeyde tedbir alarak kurslarımızı açmış bulunduk.Tek kriter Covid-19 salgınına karşı tedbirleri maksimum düzeyde almak. Sınıf ortamında olan kurslarda sosyal mesafeye, maskeye ve hijyene dikkat ediyoruz. Girişlerde her gün HES kodu sorgulamasını yapıyoruz. Tüm tedbirleri alarak kurslarımızı açıyoruz. Şuana kadar hiç bir pozitif teste rastlamadık. Bakanlığın 'Okulum Temiz' adlı projesinde yaptığı çalışmada belgemizi de almış bulunuyoruz.'' dedi .

'TEHLİKE RİSKİNİ AZALTMAK AMAÇLI OLABİLİR'

Samsun İl Hıfzıssıhha Kurulu spor branşlı kurslar haricinde kurslar açılabilir kararına ilişkin Müdür Enver Şahin, ''9 Ekim 2020 tarihinde gerekli tedbirleri alarak ve kursiyer kabulünün sağlanması üzerine birçok değişik branşlardaki kurslarımızı açtık. Spor faaliyetli kurslar daha çok efor sarf ettikleri ve temas gerektiği için tehlike riskini azaltmak amaçlı engellemiş olabilirler.'' şeklinde konuştu.

'AÇTIĞIMIZ VE AÇMAYI PLANLADIĞIMIZ BİRÇOK KURSUMUZ VAR'

Farklı dallarda da kursların açılacağına ilişkin konuşan Şahin, “Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği ile birlikte yaptığımız çalışmalar var. Bedensel engellilere yönelik kurslarımız var. Hatta hafif zihinsel engelli vatandaşlarımıza yönelik el sanatları alanında bazı kurslarımız var. Bedensel Engelliler Derneği ile açtığımız ve açmayı planladığımız birçok kursumuz daha var.'' ifadelerini kullandı.

‘SPOR KULÜPLERİ VE EĞİTİMENLER VALİ’ DEN HABER BEKLİYOR’

Gözler Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammed Oruç ve Samsun İl Hıfzıssıhha Kurulu başkanı ve İl Valisi Zülkif Dağlı’ya çevrildi. Vali Dağlı’nın spor dalları kurslarının açık havada yapıldığı ve diğer kurslara nazaran daha az risk olduğuna inandıklarını ve daha dikkatle temizlik, maske ve mesafeye uyarak kursların sağlıklı şekilde yapacaklarına söz verdiklerini belirterek yardım beklediklerini ifade ettiler.

HABER: Yağmur AYAN - Büşra KOCATAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber