Sözleşmeliye kadro verildi

Sözleşmeliye kadro verildi
100 bin sözleşmeli personelin memur kadrosuna geçirildiği açıklandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dövizli askerlik bedelinin 10 bin avrodan 6 bin avroya düşürüldüğünü ve 100 bin sözleşmeli personelin memur kadrosuna geçirildiğini açıkladı. Ayrıca, köy ve mahalle muhtarlarının maaşlarının da yüzde 100 oranında artırıldığını ifade etti.

"ORADAKİ VATANDAŞLARIMIZ GÜVENCE ALTINDA"

Mısır'la ilgili bütün detayları görüştük. Oradaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız 7 bin 98 civarında. Büyükelçiler ve konsolosların kendisine bildirilmeyen vatandaşlarımız da vardır. Bunlardan büyük kısmı Kahire'de yaşamaktadır. Arapça öğrenmek üzere kurs amacıyla 400 öğrencinin de Mısır'da bulunduğunu biliyoruz. Hepsiyle irtibat kurulmuştur. Fevkalade önemli bir gelişme olursa bunlar tahliye edilebilecek konumdadır, herhangi bir endişe yaşamıyoruz.

 

"ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARINA SAYGILIYIZ"

Sayın Adalet Bakanımızla da görüştük. Anayasa Mahkemesi'nin kısa kararı yayınlandı, gerekçeli kararı henüz yayınlanmadı. Anayasa Mahkemesi uzun tutuklulukla ilgili itirazı ya kabul eder ya da reddeder. Burada Anayasa Mahkemesi ilgili maddeyi iptal etmiş ama bunun yanıda ilgili yasayı yapmak üzere 1 yıl süre tanımıştır. Anayasa Mahkemesi hangi gerekçelerle şüphesiz bunu tartışmıştır. En kısa zamanda gerekçeli kararını bekliyoruz. Mahkemenin kararına da saygı duyuyoruz.Kanun 10 yıllık bir üst limit koymuşsa, hiçbir hakim bununla bağlı değildir. Bu sürenin geçilmemesi gerekmektedir. Mahkemeler her zaman tahliye kararı verebilirler. İlle 10 yıl beklemek zorunda değillerdir. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı soruna çözüm getirmeye yöneliktir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir