"Sosyal Belediyecilikte Öncü Olacağız"

"Sosyal Belediyecilikte Öncü Olacağız"
Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, 31 Mart'ta halkın büyük teveccühü ile göreve gelmeleri halinde sosyal belediyecilik alanında Türkiye'de öncü belediyeler arasında olmayı hedeflediklerini söyledi

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir,  hazırladıkları yüzlerce proje arasında ayrı bir başlık olan sosyal belediyecilik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

'ÇOCUK KÖYÜ ÖRNEK PROJE'

31 Mart'ta halkın yetki vermesi halinde en iyi sosyal projeleri uygulayan kent olmak için çaba harcayacaklarını belirten Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir,  sosyal belediyecilik anlayışının eksiksiz uygulanması için önemli projeler ve çalışmaların yapılacağını kaydetti. Çocuk Köyü Projesi'nin en önemli çalışmalar arasında olduğunu ifade eden Demir,  çocukların nefes alacağı özgürce koşup oynayacağı, çocukluklarını doyasıya yaşayacakları eğitici bir sosyal alanı Doğu Park'ta kısa sürede oluşturacakları bilgisini verdi.

dc042b77-bd35-4189-ae89-56e7fa7fe7d1.jpg

'KADINLAR GENÇLER VE ÇOCUKLAR ÖNCELİKLİ'

Gençlerin,çocukların mutluluğunu çok önemsediklerini anlatan Demir, "Semt spor saha sayısını artıracağız. Çocuk ve gençlere yönelik eğitim ve spor merkezleri oluşturacağız.  Kadın eğitim ve kültür geliştirme merkezlerinin sayısını artıracağız. Kadınlarımızın evlerinde kapalı kalmasını, sosyal yaşamdan kopmalarını istemiyoruz. Üretmeleri, katkı vermelerini çok önemsiyoruz. Eğitim konusunda ise her türlü imkana kavuşmalarını öncelik olarak görüyoruz. Hanım kardeşlerimiz çok değerli ve önlerinde hiç bir engel olmasını istemiyoruz." diye konuştu.

'ENGELLİLER YAŞLILAR UNUTULMAYACAK'

 Engellilerin üretime kazandırılmasının önemine değinen Demir, açıklamalarını şöyle sürdürdü; "Engelli bireylerin çalışan ve üreten bireyler olarak toplumsal hayata kazandırılması, mesleki eğitim almaları, istidama kazandırılması vazgeçilmez bir konu. Engelsiz bir yaşam konusunda her zaman yanlarında olacağız. Yapamayacakları, başaramayacakları hiç bir işin olmadığını düşünüyoruz. Fırsatlar, imkanlar onlar için açık olacak. Engelsiz bireyler gibi üretime katkı vermelerini önemsiyoruz. Yaşlılarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırmak, onların huzurlu bir yaşam sürmelerini arzu ediyoruz. Yaşlı bakım ve yaşam merkezleri bu ihtiyaçların cevabı olacak. Ayrıca merkez ve ilçelerimizde aşevleri oluşturacağız, gurabanın her zaman yanında olacağız."

Demir, madde bağımlıları için tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin kurulması için ayrıca çalışmalarında yürütüleceğini sözlerine ekledi.

25d1b166-6144-488e-82b6-6e996ffa5e66.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir