Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Soranlara “Evet adayım” diyeceğim

Soranlara “Evet adayım” diyeceğim

Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta ORC firmasının yaptığı Belediye Başkan adayları anketi yayınladık. Sonrasında bizim cepheye kızılca kıyamet kopartıldı. Yok, efendim anket gerçeği yansıtmıyormuş, yok efendim inandırıcı değilmiş, yok efendim ona, buna sormamışlar kime bu sorular sorulmuş…

Uzayıp giden tepkiler. Bazıları hala bu anketi dahi bizim yaptığımızı ve taraflı şekilde anket düzenlediğimizi bile iddia etti. El insaf. Aç interneti ORC firmasını araştır gör biz mi yoksa Ulusal bir anket firması mı yapmış. Çobanların kaval çalınması gibi kim ne çalarsa, kim kime, neye çaldığı değil sadece her gün gidip geldiği yolu bilen koyunlar gibi çoğu insanımız… Koyunları güden bir çoban var nasıl olsa değil mi?

Her neyse o anket sonrasında AK Parti de Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse arasında ki farkın çok ama çok azaldığının yanı sıra CHP’nin ilçede varlığının Esamesi’nin bile olmadığı tescillenmiş göründü. AK Partiye başka bir gün devam ederiz.

Bu gün işimiz yine MHP. MHP ise son ankette çok farklı bir başarıya(!) imza atmış. Aylardır ısrarla birilerinin zikrettiği İbrahim Sezgin ismi ankette %50 ler de, hiç Belediye Başkan adaylığında esamesi bile okunmayan İlçe Başkanı Baki Demirtaş’ın adı  % 13 ler de çıkmış. Aday olamaz demiyorum yanlış anlamayın.

Bu anket sonrasında bir kısım MHP’linin masasına gece geç saatlerde tesadüfen oturduk. Anket ve Çarşamba’da ki MHP Belediye Başkan aday adaylarının adı üzerinden değerlendirme yapıldı. Bu isimleri içinde elbette ki İbrahim Sezgin adı en başta konuşuldu. Kimler vardı o bizde kalsın ama MHP hiç olmadığı kadar tedirgin ve gerilim içinde.

Hepsi çok iyi biliyor ki Çarşamba’da MHP, AK Partinin en büyük rakibi ve korkulu rüyası. Buna inanır veya inanmazsınız ama herkes inansa bile MHP İlçe teşkilatı ile Partililer sanırım hala tam inanamıyor. Geçtiğimiz gün yazdığım gibi onlarda ki birlik ve beraberlik ile küskünlükler hala zirve yaparak devam ediyor. Her ne kadar adayı ince eleyip sık dokuyacak ve adayımızı belirleyeceğiz deseler de, partililer 3’e, 5’e bölünmüş görünüyor.

Bu noktada İbrahim Sezgin’i ne aradık ne sorduk. Sağ olsun koskoca Belediye Başkan adayı olacak sözüm ona siyasete girip halkın huzuruna çıkacak o beni, ben onu tanımazken Çarşambalı nasıl tanıyacak ki. O MHP’lilerin İbrahim Sezgin’in adaylığının zor ve şimdilik söz konusu olmadığını iddia ettikten sonra, yaklaşık 10-15 kişi adı telaffuz edildi. Bu isimlerden elle tutulur 3 veya 4 isim kaldı. Ona bile tamam diyenler ön plana o isimler çıkınca “yok olmaz” demeseler de aba altında o isimler olursa…. cümlesi ile sözlerine başladılar. O İsimler Gazetelere yansımamışta ondan Oy alamazlarmış. Ne o bende o isimleri mi yazsam ki acaba?. Ama yok kendi önümü kesemem durun hele.

 Kısacası MHP kendi gücünün ve potansiyelinin bilincinde hala değil. İlçe Başkanı Baki Demirtaş şahsıma çok kızıyor lakin, o parti içinde birlikteliği hala sağlayamamış, teşkilatın bir hareket edemediği aşikar. Ama onlar hala inadına en iyi adayı çıkartacağız diyor. Eh ne diyelim Allah hayırlı etsin.

Ama diyorum ya İbrahim Sezgin;10 yıldır tek gazete abonesi yapamamış, tek kelime konuşamamış, hiçbir toplantıda muhabbet edememiş bir gazeteci olarak ben tanımıyorsam, partiye pek gelip gitmemiş rica minnet parti işlerine el uzatıyorsa, aday olması noktasında Çarşambada kaç kişi, nasıl tanıyacak oy verecek ki.

Sonra tek Doğu yaka’da sevilen isim diyerek aday yapılacaklarmış. Eeee iyi ya tek başına bir doğu yakanın oylarını alan Çarşamba’da Belediye Başkanı seçiliyorsa, bende aday olayım. En azından hem doğu hem batı yakadan ve hatta köylerden de oy alırım. Demek ki bende bu mantıkla seçilebilirim demek ki. Aday adayı demedim dikkat edin ADAY dedim…

Ha adaylığım noktasında bazı duyumlar alıyorum. Bu siyasettir Allah yarın ne gösterir bilinmez. Ama o akşam MHP’lilerin gazetelerde aylardır Sezgin’in adı lanse ediliyor dediler. Bakalım bu süreçte 40 gün adımı aday yazayım da bakarsınız MHP den veya başka bir yerlerden Başkan ADAYI ben olurum.  Hani bir adama 40 gün deli derseniz delirir muhabbeti var ya o minvalde yani. Aday olursam kim ne diyecek ki. Kimden eksiğim var. Bu siyaset bu kadar basitmiş demek ki. O nedenle bugün çok geç, ben de MHP den aday olayım da anketlerde % 60-70 çıkmazsam sakalımı keserim.

MHP de her şey güllük gülistanlık. Ha bir de MHP nin ekürüleri denilen eski duayenlerine hoş muhabbet edip tatlı dille siyaset yaparsam Erkan Avcı abimi bile sollar yeminle adaylığımı kesinleştiririm. Muhabbet beleş değil mi. Ben de adayım. Kaç defa adayım yazdım bilmem ama yarın sorarsalar “he evet adayım” diyeceğim. Bakalım anketlerden yüzde kaç alacağız hep birlikte göreceğiz.Nasıl olsa gazetelerde adı geçen aday olabiliyor muş ya!. Her ne kadar bu konuya inanırsanız tabi ki. Ama bu düşünce ile dediklerimi birkaç defa daha iyi düşünün derim…

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın….

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi