İBRAHİM GÜLER

İBRAHİM GÜLER

Son padişah ...

Son padişah ...

 

Son padişah Vahdettin’in yapamadığını bu hükümet yapmaya çalıştığını sezinler gibiyim

Saygı değer okuyucularım:

Milli olmayan devletler yıkılmaya mahkumdur. Biliyorsunuz Osmanlı Devletinin yıkılmasına sebep olmasına etnik kökenleri ayrı olan Yunanlar, Bulgarlar, Sırplar, Araplar  yabancı propagandaların ve misyonerlerin bölücü faaliyetlerinin sonucu Osmanlıya karşı başkaldırmaları neticesi 7cephede savaşmak durumunda kalması sonucu acze düşmüş dış ülkelerinde tehdit neticesi Mondros mütekaresini imzalamıştır.

Malum bu mütareke de Osmanlı ordularının tehisi ve silahlarını bırakılması istenmişti. Ama ne var ki bu ordunun bağrından çıkan Mustafa Kemal gibi kahraman ve arkadaşlarının çıkabileceğini hiç hesaba katmamıştır. Bu millet Mustafa Kemalin önderliğinde Mili mücadeleye başlayarak her karış toprağının kanla bedeli ödenerek Türkiye Cumhuriyetini kurmuşlardır.

İSYAN AHLAKI: Köle olarak yaşamaktansa hürriyet için can vermeyi kan dökmeyi göze alamayan fertler ve milletler hiç bir zaman hiç bir devirde insanca yaşamaya layık olamazlar. İnsanca meziyetlerle uşaklık asla bağdaşamaz. Esaret zinciri ne kadar süslü olursa olsun, madeni ister altın isterse platinden bulunsun yine zincirdir. Böyle bir zincire vurulmak istenen insanların göstereceği en asil duygu ve hareket isyan ve baş kaldırmaktır. (Alıntı)  Yukarıda açıklamaya çalıştığım konu ise bu günkü hükümetin savaş yorgunluğundan değil acze düştüğünden korkaklığından, Ordumuzu terhis değil savaş gücünü zayıflatmak ve çeşitli bahanelerle ordumuzun deneyimli komuta kademelerini içeriye atmış ordumuzu kendi amaçlarına uygun hale getirmeye çalışmaktadır.

Ki Apo ile rahat müzakere yapabilsin. Çünkü içeriğin açıklayamadığı ne vaad ettiği bilinmeyen adına barış dediği bir çalışma içine girmiştir. Anladığım o dur ki geçenlerde PKK militanlarınca kaçırılanların tesliminde PKK yı muhatap alıp ta mukavele yapması bence pkk’yı devlet olarak tanıma anlamına geldiği aşikardır. Bakıyorum da hala Hükümetin bu tavrını destekleyen kişiler aramızdan çıkıyor.

Değerli okuyucu arkadaşlarım:

Zaten Avrupa devletleri bunları desteklemiyorlar mı?. Silahları dostunuz dediği ülkelerden temin etmiyorlar mı?. Şimdi Kandildekiler demeyecekler mi bizi TÜRKİYE CUMHURİYETİ tanıdı işte muhatap olduğumuza ait teslim mukavelesi. Sizde bizi tanıyın ve de Avrupa Devletleri de bunları tanıyacakları muhakkak. Eeeeee ne olacak sıra toprak talebine gelecek.

Hadi ATATÜRK GİBİ BİR KAHRAMANI ARAMA. Ruhu şad olsun dileyelim bu ülkeyi yenden MİLİ MÜCADELEYE BAŞLAMAYALIM.

Saygılar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İBRAHİM GÜLER Arşivi

SORMA

24 Haziran 2013 Pazartesi 09:31